Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

De ommekeer

Arnemuiden 5

1 - 8

Nieuwdorp 4

Coen Taal (schot)
Roderiek Gaakeer (intikker)
Rik de Vos (vrijetrap)
Pim Walhout (scrimmage)
Lennart Dekker (intikker)

Competitie

5e klasse 03

Datum

24 november 2018 14:30

Accommodatie

Sportpark De Vospit
Verseputseweg 24
4321TD
KERKWERVE
tel. 0111-450428

Zaterdag 24 november, de dag waarop we hadden gezegd dat de omslag zou komen, na de legendarische avond in Schele Lau. Die omslag kwam er tegen een van de mooiste tegenstanders om van te winnen.

Arnemuiden 5 was de tegenstander, 3e op de ranglijst zou dat klusje tegen de hekkensluiter wel even gaan klaren dachten ze. Maar wat er op het veld stond van Nieuwdorp vier was van zo een hoog niveau dat de drie punten eigenlijk zeker waren. Met Tagliafico en Mazraoui als backs kon het namelijk niet misgaan.

De wedstrijd begon scherp met veel balbezit voor Nieuwdorp, een goed samenspel en veel inzet resulteerde al snel in de 1-0. Slechts vijf minuten later was het echter al weer 1-1 na een klein onduidelijkheidje achterin. Maar zoals een team van wereldniveau betaamt wordt deze tegenslag direct weer omgebogen naar een voorsprong. Met koningskoppel Roderiek en Coen werd de 3-1 ruststand vastgesteld.

De mooiste treffer kwam echter van de voet van onze eigen Andrea Pirlo, een vrije trap op ongeveer 30 meter. Een aanloop die doet denken aan Cristiano Ronaldo, een subtiele voetbeweging en de bal krult heel geniepig de bovenhoek in.

Toen was het verzet van Arnemuiden gebroken, met opeenvolgende doelpunten van Roderiek, Lennart Dekker en Pim Walhout werd de eindstand op 8-1 gebracht.

Voor de tegenstander was het moeilijk om te bevatten hoe groot het verschil met de ranglijst was en dus werden zelfs de formulieren nagekeken of er toch geen spelers van een hoger elftal meededen, maar zoals bekend is was dit een elftal dat zo puur gemotiveerd was dat dit helemaal niet nodig was. 

Zoals van te voren is gezegd hebben de strijders van Nieuwdorp 3 en 4 toch het trainingskamp enorm hard nodig. Nu zijn alle tactische puzzelstukjes weer op zijn plaats gevallen en is het lek weer boven.   

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!