Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Coronaregistratie

Nieuwe Coronamaatregelen

Maandag 28 september heeft premier Mark Rutte tijdens de persconferentie nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn vandaag 29 september 2020 om 18.00 uur ingegaan.

De maatregelen hebben deels ook consequenties voor sport- en beweegaanbieders, zoals sportverenigingen, zwembaden en fitnessclubs. Gelukkig geldt als basisuitgangspunt dat sport en bewegen juist nu bijdraagt aan de weerbaarheid van mensen van jong tot oud. Kunnen blijven sporten, ook in competitieverband is daarom “overeind gehouden”. Wellicht goed om te vermelden dat de maatregelen in ieder geval gelden tot 20 oktober a.s.

Het betreft voor de sport onder andere de volgende belangrijke maatregelen:

  • Alle sportkantines gaan dicht. Het primaire doel is om sportbeoefening door te laten gaan, maar ook te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Het doel van de maatregel is om groepsvorming na het sporten te voorkomen. Daarom sluit ook de horeca bij commerciële sportaanbieders. Dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt. Hierop zijn mogelijk lokaal uitzonderingen denkbaar, wanneer de exploitant bijvoorbeeld een aparte horecavergunning heeft om een “gewoon” restaurant te drijven. Daarvoor gelden dan natuurlijk wel de andere horecamaatregelen. Voor sporters geldt dan toch dat het “nazitten” niet de bedoeling is. Wij adviseren in voorkomende gevallen hierover met elkaar in gesprek te gaan.
  • Er mag geen publiek bij het sporten (trainingen én wedstrijden) worden toegelaten. Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten. Uiteraard geldt dat ook voor vrijwilligers met een ondersteunende taak en bijvoorbeeld scheidsrechters. ”Rij-ouders” van jeugd t/m 17 jaar van bezoekende teams maken onderdeel uit van het begeleidingsteam van de sporters en mogen dus worden toegelaten.
  • Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.
  • Alle andere al bestaande richtlijnen en aanwijzingen zoals de meldplicht, blijven van kracht.

 

NOC*NSF is momenteel bezig om het sportprotocol aan te passen. De verwachting is dat dit één dezer dagen gereed is via de website www.nocnsf.nl/sportprotocol.


Voor actuele informatie en een uitgebreide Q&A over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij u naar: https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport, en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport.

Corona Registratie

Met deze registratie ga ik ermee akkoord dat deze gegevens maximaal 2 weken worden bewaard en gebruikt mogen worden indien een bron- en contactonderzoek nodig is.
* = verplicht
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!