...
92'

Mannen, 1, 2e klasse E

24 maart 2018 14:30

Nieuwdorp verloor de uitwedstrijd met 3-1 van vv Zwaluwe. Terecht? Er zullen toeschouwers zijn die dat vinden, maar er zullen er ook zijn die het hier niet mee eens zijn.
Maar als ik de eerste helft even onder loep neem, dan heb ik welgeteld geen één schot op het doel van Zwaluwe gezien, niet dat Zwaluwe nu zo schotvaardig was, dat ook niet.

Maar binnen vijfminuten na de aftrap, keken de Nieuwdorpers al tegen een 1-0 achterstand aan. Een misverstand bij de spelhervatting pakte verkeerd uit en Zwaluwe kwam hierdoor wel erg gemakkelijk aan een voorsprong.
Na deze snelle treffer probeerde de gastheren snel nog een treffer te maken, dat was misschien wel gelukt als zij de kansen beter zouden hebben benut.
Nu bleef Nieuwdorp nog in de race, maar de eerste helft konden ze geen vuist maken. Zwaluwe deed het wel.
Het werd in de 38e minuut 2-0, de doelpuntenmaker stond zo vrij als een vogeltje om de bal tegen de touwen te tikken. 2-0 was ook de ruststand.

De tweede helft was Nieuwdorp, ten opzichte van de eerste helft, gevaarlijker maar het was wel opletten geblazen voor de uitvallen van Zwaluwe.
Bij één van deze uitvallen moest Nick aan de noodrem trekken en haalde een doorgebroken speler onderuit, de scheidsrechter kon niet anders dan Nick met rood naar de kleedkamer sturen en Nieuwdorp moest verder met tien man.

Zwaluwe kon van dit overwicht niet echt profiteren. Het was Teun Rentmeester die de aansluitingstreffer binnen kopte en dat gaf de burger moed.
Maar helaas in blessuretijd werd het uiteindelijk nog 3-1 door een benutte penalty.

Nieuwdorp kon dit keer geen vuist maken, maar dat zal volgende week tegen MZC’11 misschien weer lukken.  Ik heb er vertrouwen in.