Lege handen

9 februari 2019 22:15

René van der Vliet

De harde wind was zeker niet de oorzaak, dat Nieuwdorp met lege handen, naar huis werd gestuurd. NSVV won dit duel met 4-1. Misschien geflatteerd, maar het verlies en de teleurstelling waren er niet minder om. Niet dat Nieuwdorp slecht speelde, helemaal niet, maar het wilde in Numansdorp niet lukken.

Door wat personele wijzigingen ging het elftal van trainer Romeo van Aerde aan de slag. Ook de gastheren hadden er zin in en in het begin werden beide keepers niet echt op de proef gesteld.

Na een kwartier kreeg Nieuwdorp op links ver buiten het strafschopgebied een vrije trap. Martijn de Goffau plaatste zich achter de bal en zijn schot verdween, tot ieder verbazing, inclusief de NSVV-keeper in het doel,1-0.
De gelijkmaker van NSVV leek veel op het doelpunt van Nieuwdorp. Ook hier lag een vrije trap aan ten grondslag in de 23e minuut, geholpen door een laag schijnende zon die Keeper Leon de Goffaun waarschijnlijk het zicht belemmerde, verdween de bal direct in het doel, 1-1. De 2-1 kon op een niet vervelender moment voor Nieuwdorp vallen, namelijk op slag van rust.

Na de thee ging Nieuwdorp op jacht naar de gelijkmaker en werd NSVV een beetje op de eigen helft teruggedrongen, maar Nieuwdorp moest wel attent blijven op gevaarlijke uitvallen van de thuisploeg. Nieuwdorp kreeg kansen.
De ingevallen Stefan vd Klooster vond de NSVV-keeper op zijn weg en Cahit Arslanlar had de pech dat zijn inzet tegen de lat kwam en de rebound niet werd verzilverd.

Daarentegen scoorde NSVV nog wel twee keer in de 75e en 80e minuut en bepaalde de eindstand 0p 4-1.