Jeugdwedstrijd JO09: een echte derby

18 december 2018 22:00

Website Lebo

Een lichtwedstrijd stond er vandaag op het programma. Doordat we (lees: leiders JO09-1 en JO09-2) het zelf in hand hadden en we het de zaterdag iets te heftig vonden waaien hebben we gezamelijk hier voor gekozen. Samen ja dat klopt de JO9-2 had een thuiswedstrijd tegen de JO9-1. Heel apart voor de jongens en meiden maar we zijn nu eenmaal in dezelfde poule geplaatst.

Hoe begin je zo’n wedstrijd tegen je eigen medespelers nou eigenlijk gewoon zoals altijd proberen gelijk vanaf begin fel op de bal te zitten en je tegenstander laten merken dat er niks te halen is dit ging de eerste 10 minuten redelijk goed.
We wonnen wat duels maar verloren er ook een paar toch waren de meeste kansen wel aan onze zijde. Toen de time out iets wat wij niet gewend zijn blijkbaar andere teams ook niet want we hebben het dit seizoen nog niet gehad.
Na deze korte pauze waren wij het wel even kwijt een beetje te slap in de duels resulteerde in meer balverlies ook liepen we af en toe compleet uit positie iets wat het spel niet ten goede kwam.
We gingen de kleedkamers in voor de rust met een kleine voorsprong 0-3.
In de rust toch wel even erop gewezen dat we wel fel en met beleving moesten blijven voetballen want dat waren we even kwijt.

Na rust begonnen we met het laatste gezegd te hebben dus te slap. Dit resulteerde in een tegendoelpunt vlak na rust dit gaf de JO9-2 weer wat vleugels het was dus nu zaak om de opdracht op te pakken en er voor te werken om de winst binnen te slepen.
Langzaam pakten we het weer op en met een kleine wijziging kregen we ook weer wat meer druk op hun verdediging.
Met dit beeld gingen we verder en er kwamen zowaar weer kansen die we uiteindelijk ook verzilverde. Zo stoomde we af op het eind van de wedstrijd.
Een leuk potje voetbal van twee gelijkwaardige ploegjes. Goed om te zien dat er voor de toekomst weer genoeg talent staat te trappelen.
Zaterdag de laatste competitiewedstrijd en dan op naar de kerstvakantie.

Eindstand SJO LEBO/SVN/VVB JO9-2  -  SJO LEBO/SVN/VVB JO9-1  1-5.