Jeugdwedstrijden 10 november "het is geen grap"

22 november 2018 22:15

Website Lebo

"Het is geen grap", staat er te lezen in 1 van de verslagen. Ook helaas het bericht (is geen grap!) dat Philip Dekker bij de JO17 zijn kuitbeen heeft gebroken. We wensen Philip een spoeding herstel. Stuur een kaartje naar: Lewedijk 45 4456 RS Lewedorp. Dan de wedstrijden...

De JO17 speelde 3-3 gelijk. De JO15 ging wederom met ruime cijfers ten onder. De JO12 moest vandaag al vroeg naar Nieuwland om tegen de JO12-2 te spelen.
We startten eigenlijk best goed en net toen we dachten dat het best een leuk potje kon worden, draaide hun spits weg bij onze vedediging en liep de bal de goal in.
Dat deed hij daarna nog 5 keer terwijl wij ook onze kansjes kregen maar dan niet daadkrachtig genoeg waren. Tweede helft deden we zelfs nog iets beter mee en waren wij de eerste ploeg die scoorde.
Nadat Long van dichtbij miste, kon Yannick met een mooi schot de keeper wel verslaan. Daarna helaas weer Nieuwland. Simpel wegdraaien bij verdediger, keeper die op de lijn blijft staan, tja dan is het wel heel makkelijk. Toch bleven we het proberen en uit een slechte corner kreeg Milan de bal terug en joeg hem de bovenhoek in.
Na weer 2 dezelfde goals van Nieuwland maakte Milan zijn 2e en de mooiste van de wedstrijd. Omdat heel Nieuwland aanviel, kon Milan de bal op onze eigen helft veroveren en na een lange sprint de goal netjes in de verre hoek schuiven.
Laatste woord was aan Nieuwland waardoor eindstand uiteindelijk 12 of 13  tegen 3 was.

Dan de JO09-1: Nummer 2 op het programma ja dat wil zeggen de tweede tegen Walcheren van de drie! Vandaag de JO9-5. Hoe ik moet beginnen is moeilijk maar termen als walk over, eenrichtingsverkeer en verder was vandaag het menu.
Al snel bleek dat de tegenstander hier niet echt thuishoorde en beter in een categorie lager moeten spelen. Desondanks begonnen wij wel erg fel maar dat had ik iedereen ook meegegeven dat de start feller moest. Iedereen voerde prima zijn taken uit en er werd zowaar lekker over gespeeld van tijd tot tijd.
Maar doordat de tegenstander zo weinig gevaar bracht gingen we in de laatste minuten van de eerste helft teveel uit positie dat was dan weer niet de afspraak. In de rust hiervan ook een beetje op gehamerd dat wat de uitslag ook wordt we wel onze taken blijven uitvoeren en in positie blijven waardoor het veld groot blijft.
Dit gezegd te hebben werd dit ook uitgevoerd waardoor er veel ruimte kwam en we lekker konden verder ballen. Het beeld veranderde dan ook weinig in de tweede helft en zo konden we wel met grote zekerheid zeggen dat de 3 punten weer in de tas zaten.
Ondanks de overmacht hebben we zeker goed gevoetbald er werd leuk gecombineerd en we hebben weer gezien dat we het scoren zeker niet hebben verleerd.
Eindstand Walcheren JO9-5  -  SJO LEBO/SVN/VVB JO9-1  0-20. Het is geen grap!!

JO09-2: ThuisWedstrijd tegen VCK jo9-2. Vandaag gestart met een nieuwe indeling, de 4 meiden van achter en 2 jongens van voren (2 jongens wissel). Lekker voetballen en de punten waar we op moet letten weten ze!
Milou maakte het 1e goal en was even verbaast DAT ze scoorde. Er werd lekker overgespeeld en bij balverlies weer terug veroverd. De 2-0 na wat commotie over een uitbal van 2 minuten daarvoor maar laten vieren. De intrap gedaan waardoor VCK kans zag te scoren en deed dit ook.
Daar hadden wij wel een antwoord op: voor rust de 2-1 met goed spel. Na de rust waren de kids los en nog meer in de aanval de kansen werden gecreëerd door vrij te lopen, uit en over te spelen. Keurig gewerkt en gespeeld allemaal. Eindstand 9-1

Jo-8 speelde vandaag thuis tegen tegen GPC. In het begin ging de wedstrijd gelijk op. Er waren kansen voor beide teams maar geen doelpunten.
Dit was eigenlijk het beeld van de hele eerste helft tot kort voor rust GPC met een afstandsschot 0-1 scoorde. Dit was ook de ruststand.
In de rust tegen de spelers gezegd dat alles goed ging maar dat we alleen doelpunten misten. Deze info hebben ze meegenomen in de 2e helft. Kort na rust maakte Beau de 1-1. We waren weer terug in de wedstrijd. Maar binnen 2 minuten stonden we weer met 1-2 acher. Gelukkig hebben we Beau in ons team en hij maakte er weer 2-2 van.
Kort daarna maakte Luuk de 3-2 en stonden we eindelijk voor. Beau deed er nog een schepje boven op door de 4-2 te maken. Toch werd het nog spannend want GPC kwam nog terug tot 4-4.
Gelukkig maakte Luuk met een mooie actie de 5-4 en was de overwinning binnen. Iedereen heeft hard gewerkt om deze overwinning om binnen te halen.

JO7-1 tegen ‘s heer Arendskerke JO7-1
Het begon goed: droog weer niet te koud, allemaal voetballen, de tegenstander had net als ons 6 spelers dus kon iedereen meedoen. Het ging een tijdje gelijk op, beide kanten lieten lekker voetbal zien, met mooie kansen.
Damian en Stan misten op een haar na het doel. Arendskerke wist wat beter af te ronden en schoten harder van afstand raak. Daar hadden we in de vorige wedstrijd ook last van en is een leerpuntje voor ons. Ruststand was 0-2, dus goeie moed voor de 2e helft.
Ook daarin lieten we goed voetbal zien. Quinn liet een paar mooie techniek trucjes zien en stuurde zijn tegenstander het bos in. Jurre maakte een mooie redding op de doellijn. We bleven lekker voetballen en kansen creëren.
Maar toch bleef Arendskerke beter afmaken (en balletje wachten) en liep de eindstand op naar 0-7. Ondanks de eindstand groeien we in ons spel en laten we prima voetbal zien.

Lebo/svn/vvb JO7-2 Dauwedaele JO7-4
Vandaag een thuiswedstrijd met gelukkig droog voetbalweer. We begonnen de wedstrijd met 5 tegen 5 zodat iedereen lekker kon voetballen ,we waren een beetje afwachtend naar onze tegenstander toe en lieten ze een beetje komen.
We durfde er niet echt voor te gaan en na een minuut of 5 kregen we ook het eerste doelpunt tegen ,het koste moeite om de tegenstander af te stoppen en de bal naar voren te krijgen. We deden ons best maar het wilde niet.
We gingen de rust in met 0-3.Even wat drinken en ons klaar maken voor de tweede helft.Maar het het wou niet vandaag ,luca had wat last van de knie maar gaf gelukkig niet op en wilde het team niet in de steek laten.
Gedurende de tweede helft kwamen er bij onze andere spelertjes ook wat pijntje omdat onze tegenstander best doorkwam maar niet te. Dit gaf wat frustraties bij ons ,wat ik niet gewend ben van onze JO7-2.We probeerde wel door hun verdediging te komen wat niet mee viel. We kregen toch een aantal kansen maar raakte het net niet.
Luca redde wel de eer door een mooi doelpunt te maken. Eindstand 7-1. De eerste nederlaag van het seizoen ,je kan ook niet altijd winnen. Op naar de volgende !!