Veere - Nieuwdorp 2-0

30 oktober 2022 13:00

Verdienstelijk debuut van Dani Dubbelaar..

Het was voor trainer Blijlevens een behoorlijke puzzel. Door blessures ( Janick); vakanties ( Stefan en Pieter) en familie omstandigheden ( Jerzi) ontbrak ongeveer de helft van zijn basis team van de afgelopen weken. Jeffrey, Dani en Dzjimmie waren hun vervangers.
Vooral het middenveld was zwaar getroffen; daardoor kon Dani Dubbelaar zijn basis debuut maken. En… hij deed dat opvallend goed.

Het eerste kwartier was het balbezit voor Nieuwdorp; veel kansen leverde dit niet op. Eén kansje voor Yordin maar zijn fysiek sterkere tegenstander snoepte hem met een body check in de 7e minuut de bal af.
Het was dan ook stevig balen dat de eerste de beste tegenstoot door slap ingrijpen in de 15e minuut een 1-0 voorsprong voor Veere opleverde. Met een doelgerichte trap gaf Menno Meerman keeper Ruud la Grand het nakijken.

Ondanks deze tegenvaller toog Nieuwdorp ten aanval; eerst was het Dzjimmie Shala die over schoot. Even later was hetzelfde lot besteed aan Dani Dubbelaar die zijn 1e basis plaats oppimpte door in de 28e,29e en 30e minuut 3x het Veere doel te bestoken maar helaas zonder resultaat.

Nieuwdorp zelf kwam in de 32e minuut goed weg toen keeper Ruud la Grand een spetter niet onder controle kreeg en Veere van dichtbij op de lat kopte.

Na en 1-0 ruststand begonnen we aan de 2e helft. Beide teams hadden moeite om de bal naar elkaar te spelen; het balverlies was talrijk.

In de 60e minuut gloorde er hoop voor Nieuwdorp toen scheidsrechter Jos Simonse Nieuwdorp een penalty gaf vanwege hands van een Veere speler. Zelfs dit buitenkansje was niet aan de SV besteed. Nino de Jonge miste van 11 meter.

In de 79e minuut verdubbelde Marciano Weeda de stand door 2-0 te scoren en was de strijd gestreden. Veere 3 punten; Nieuwdorp 0.

Rest me nog te vermelden dat Arne met heel zijn ziel en zaligheid in een duel uitvocht met een Veere speler en dat hij daar bepaald niet ongeschonden mee door uit de strijd kwam.
Helaas geen foto's van deze wedstrijd; Goes 1 moest ook thuis spelen en Rene kan maar op één plaats tegelijk zijn.