Nog even dachten we er aan om de paraplu in de auto te laten; maar al ras bleek dat een verkeerde keus.
Minstens ¾ van de wedstrijd regende het…

Het begin van de wedstrijd was veel belovend..

Na enig heen en weer geschuif in onze laatste linie besloot Teun om met een lange bal Julian Lambregtse aan het werk te zetten.

Met een beetje geluk kwam Julian aan de bal en sneed zeer vakkundig langs de achterlijn naar binnen, om vervolgens Janick van As aan te spelen die binnen 40 seconden de 0-1 maakte.

Na de aftrap toog Rilland ten aanval en nauwelijks een minuut later werd Dillian gepasseerd, maar Teun redde met een sliding in extremis vlak voor de doellijn.

Na dit vuurwerk was het een kwartier lang niet zo veel te melden. Wel bleek al snel dat we vandaag van dit Rilland niet hoefden te verliezen. Sterker: met vlot combinatie voetbal met Janick van As , Job Hillebrand en zeker ook Rody Wolse werd Rilland in de tang genomen.

Achterin stond het als een huis; op het middenveld was Nieuwdorp de baas en voorin waren we dikwijls dreigend aan de bal.

Het was dan ook meer dan logisch dat Nieuwdorp in de 30e minuut op 0-2 kwam. Rody Wolse scoorde met zijn hoofd zijn eerste officiële doelpunt voor de groen witten.

Rilland had zijn antwoord klaar, maar Dillian redde bekwaam.

Deze buffer van 2 doelpunten werd in de 43e minuut vergroot door Jasper Blok die na een leuke aanval over veel schijven zich zelf en Nieuwdorp beloonde met het derde doelpunt. Met deze 0-3 stand werd er gerust,

Na de rust bracht Perry een aantal wissels in het veld. Even stokte het ritme maar Bart Otte zorgde in de 60e minuut dat de 0-4 op het score bord kwam. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Perry besloot dan ook nog 2 wissels (Pieter en Rick de Vos)  in het veld te brengen. Jeffrey de Vos viel helaas uit na een blessure aan zijn knie. Vanaf deze zijde: beterschap.

Het mooiste werd bewaard tot de 88e minuut. Eerst pegelde Stefan vd Klooster tegen de paal ; vervolgens was het Rick de Vos die de bal vanaf dik 20 meter op de lat schoot.

Al met al: een verdiende overwinning. Met zes uit twee 1e in de poule. Volgende week is een gelijkspel tegen DwO 15 voldoende om verder te bekeren, Dat is al heel wat jaren geleden.