Nieuwdorp 2 strijd nog mee voor het kampioenschap

4 - 9

Nieuwdorp 2

3e klasse B

23 maart 2019 12:00

Vandaag speelt Nieuwdorp 2 uit tegen Zaamslag 3. Nieuwdorp begint met rustig balspel. Na een paar keer een goeie opzet van een aanval te hebben gehad is het dan raak.

Keeper Dillian berijkt middenvelder Kevin die Jerzy doorstuurt naar de achterlijn. Laatste genoemde met een splijtende pass op zijn mede spits Ruud die tekent voor de 0-1. Vlak daarna weet kevin een goeie bal over de verdediging te gooien Jerzy weet deze bal goed af te maken! 0-2.

Een makkelijk gegeven vrije trap werd door een speler van zaamslag op waarde geschat en viel met wat geluk in de verre hoek, gelukkig drukten we goed door ondanks deze tegenslag; ørne wist met een perfect afgemeten voorzet het voorhoofd van jerzy te vinden en het netje bolde, 1-3! Kort daarna ontsnapte de aanvaller van zaamslag aan de nieuwdorpse verdediging en wist de bal na een ongelukkige scrimmige voor de zestien over de uitgekomen dillian te liften 2-3, het werd wat billenknijpen met zijn allen en de mannen uit zaamslag roken bloed, wederom werd hun spits de zestienmeter van nieuwdorp ingestoken en wilmar liep deze beste man wat ongelukkig op de hak, de leidsman twijfelde maar wees uiteindelijk tot streng naar de strafschopstip, dit buitenkansje werd koelbloedig afgerond door de captain van de tegenstander. Ondanks deze teleurstelling rechten we onze rug en verdiende ruud een vrije trap op gevaarlijke positie, deze werd mooi ingeschoten door kevin. 3-4 rust.

Na de rust werden martien en jan-kees als backs ingebracht om de verdediging te versterken. Ruud kreeg vlak na rust een buitenkansje in de schoot gereikt door slecht uitverdedigen en complementeerde zijn hattrick, daarna wist roderiek ook het netje twee keer te laten bollen, eerste kopte hij een vrije trap zeer overtuigend door de benen van de doelman, vervolgens wist hij deze arme man ook nog eens in een 1 op 1 situatie het nakijken te geven, zaamslag gaf niet op en probeerde ondanks de achterstand toch nog te voetballen, een steekpassje tussendoor bereikte hun actieve spits en deze wist de bal met een subtiele chip in het doel te krijgen, het slotakkoord was voor jerzy, na een mooie aanval wist hij net als ruud zijn hattrick compleet te maken.

Volgende week tegen luctor, dit wordt een zeer spannend duel gezien het niet enkel om de koppositie gaat maar ook nog eens voor de tweede periode. Laten we er wat moois van maken met zijn allen!