1 - 0

Nieuwdorp 2

3e klasse B

17 november 2018 15:00

17-11-2018 Heinkenszand - Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, de mannen van het tweede mochten het opnemen tegen het tweede elftal van Luctor-Heinkenszand. Mede dankzij de overtuigende 6-1 overwinning op de Terneuzense Boys vorige week en het puntverlies van Kapelle stond er vandaag wat op het spel ; namelijk de eerste periode. Bij winst zou de eerste periode op naam van Nieuwdorp komen te staan, de mannen van Luctor-Heinkenszand maakten bij winst op Nieuwdorp ook nog kans op deze titel.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat de mannen uit Heinkenszand niet van plan waren om Nieuwdorp het spel te laten maken. Zo kwam de tegenstander er zo nu en dan ook gevaarlijk uit, en werden er de eerste helft mooie stevige duels uitgevochten. Echter was het toch Nieuwdorp met het eerste wapenfeit. Een vrije trap van de rechterkant word door de mee naar voren gekomen Jeffrey op de paal gekopt.

Ook Heinkenszand weet het houtwerk te raken, zo kopt de spits van de tegenstander de bal op de lat. Vlak voor rust kwam dan de kans van de eerste helft voor Nieuwdorp, Kevin stak Roel één op één op de keeper, helaas vond Roel de doelman op zijn pad en gingen we met de brilstand de rust in.

-Rust-

De tweede helft ging net zo als de eerste gelijk op, Rik wist met een perfect genomen corner het hoofd van Ralf te vinden. Laatstgenoemde kopte de bal goed via de grond richting het doel; de keeper stond aan de grond genageld en geen verdediger bij de paal… Helaas ging de bal via de grond over het doel.

Toen kwam Heinkenszand er nog gevaarlijk uit met een vloeiende aanval over de rechterkant, Dillian wist met een goede redding zijn doel schoon te houden.

Met een prachtige lange bal van achteruit wist Wilmar de naar voren gelopen Kevin te vinden, Kevin kapte goed terug helaas bleef de verdediger goed naar de bal kijken en wist deze grote kans onschadelijk te maken.

Helaas wist Heinkenszand dan toch de enige goal van de wedstrijd te maken, na een mooie aanval over de rechterkant werd Dillian kansloos gelaten. Na dit doelpunt wist Nieuwdorp niet echt meer tot uitgespeelde kansen te komen en eindigde deze wedstrijd met een 1-0 nederlaag.

Na een spannende enerverende wedstrijd helaas toch het onderspit moeten delven vanmiddag, Kapelle is alsnog met de eerste periode er vandoor gegaan en de mannen van Nieuwdorp bleven met lege handen achter. Volgende week gaan we de jacht openen op de tweede periode en doen dat thuis tegen Zaamslag 3.