Roderiek Gaakeer (intikker)
82'

Groep 1 L46

15 september 2018 14:30

De laatste bekerwedstrijd leverde Nieuwdorp thuis een knappe 5-2 overwinning op. tweedeklasser EBOH uit Dordrecht was de tegenstander, maar de thuisclub ging er dus met de winst vandoor. EBOH was in principe nog in de race om bij winst een ronde verder te komen, terwijl er voor Nieuwdorp niets meer op het spel stond. Misschien was dat laatste wel de reden voor deze, misschien wel verrassende, overwinning van de groen-witte brigade.

EBOH kwam goed uit de startblokken en Nieuwdorp leek wel verrast te zijn door de op dat moment beter voetballende gasten. Zij kwamen dan ook door een fraai doelpunt, een schot van een meter of dertig, na tien minuten op een 0-1 voorsprong. Maar nog voor rust bracht Kevin van Iersel Nieuwdorp op gelijke hoogte na een vloeiende aanval waarin Martijn de Goffau en Janick van As een groot aandeel in hadden. Rust 1-1.

Na de thee bleek Nieuwdorp zijn draai te hebben gevonden. Regelmatig werd de aanval opgezocht en verdedigend klopt het dit keer ook vrij aardig. In de 50e minuut was het wederom Kevin van Iersel die scoorde, 2-1. De koek was echter voor de thuisclub nog niet op, want het werd in korte tijd eerst 3-1 door Martijn de Goffau en 4-1 door Janick van As. Maar nog in de zelfde minuut dat Nieuwdorp op 4-1 kwam, scoorde EBOH de 4-2. Maar in de 82e minuut maakte Roderiek Gakeer aan alle twijfels een eind door 5-2 te scoren. EBOH probeerde nog van alles, maar de verdediging van Nieuwdorp stond zijn mannetje, zodat het tot het laatste fluitsignaal 5-2 bleef.

Kortom een knap resultaat en een goede generale voor aanstaande zaterdag, want dan staat de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 op het programma. 14.30 uur thuis tegen NSVV.