Mannen, 4, 5e klasse 03

17 februari 2018 14:30

Scheidsrechter

Bram van Eenennaam

Deze zaterdag een prachtig voetbalweertje en een wedstrijdaffiche waar het hart van menig voetballiefhebber sneller van gaat kloppen: Nieuwdorp 4 tegen Borssele 2.

Deze twee ploegen hebben weinig geheimen voor elkaar. Dat bleek ook tijdens deze editie. Handjes werden geschud, grappen werden gemaakt over en weer en er werd ook een balletje rond getrapt tijdens deze warming up. Aan de aftrap een ander gezicht als leidsman. Zimmer was ziek (Bram nogmaals bedankt voor het fluiten).

Na de aftrap was het binnen no time raak voor Borssele. Een splijtende pass zorgde dat hun spits onze keeper Remon kon verschalken. Maar dit was het sein voor Nieuwdorp om lekker te gaan ballen. De keeper van Borssele leverde de bal zomaar in bij de altijd scherp Mark Heijstek. Hij bedacht zich geen moment en hamerde de 1-1 binnen. Tot de rust nog een aantal mooie kansen, maar het doelpunt liet op zich wachten tot de 44e minuut. Mini-me Harm Jan Hoondert wurmde zich voorbij de verdediging na een lange bal van onze keeper. Met een subtiele voetbeweging lobde hij de bal over de keeper in de goal.

Na de rust ging het weer gelijk op. Helaas redelijk snel de 2-2 moeten incasseren terwijl wij zelf eigenlijk de kansen kregen. Toen was daar Robbert de Visser die maar door bleef gaan en prikte zijn eerste in het nieuwe jaar 3-2. Even daarna was het Tim Driesse die de 4-2 binnenkopte.

Rustig uitspelen zou je denken. Dacht het niet. We gunnen het massaal opgekomen publiek ook wat spanning en zo werd het 4-3. Gelukkig kon Robbert de Visser, na twee keer kramp, nog één keer aanzetten voor de 5-3. Zoals het in deze wedstrijd hoorde moest Borssele nog een keer scoren, zo werd de eindstand 5-4.

Leuke pot, veel doelpunten en drie punten. Lekker strijders!

Overigens werden na de wedstrijd twee nieuwe strijders vastgelegd voor het nieuwe seizoen. Meer info hierover zie je op de Facebookpagina van SV Nieuwdorp.