78'
Arjan Franse (kopbal)

Mannen, 1, 2e klasse E

10 maart 2018 14:30

Veerkracht, dat liet Nieuwdorp zien in de uitwedstrijd tegen DBGC in Oude Tonge. De wedstrijd eindigde in 2-2 na negentig minuten werkvoetbal van beide elftallen. In het begin zochten beide elftallen waar de zwakke punten lagen, DBGC kwam iets meer aan voetballen toe, terwijl Nieuwdorp het van hard werken en van voorzichtig een aanval opbouwen moest hebben.

Nieuwdorp kwam na achttien minuten spelen in de eerste helft op een 0-1 voorsprong na een knap afstandsschot van Roy de Smit.

DBGC leek hierdoor wel wakker geschud en begon de druk op de verdediging van Nieuwdorp op te voeren. Maar keeper Ruud la Grand stak vanmiddag in een uitstekende vorm, een schitterend reflex weerhield DBGC van de gelijkmaker.

Met behulp van de lat werd met moeite de rust gehaald, de mannen konden aan de thee met een 0-1 ruststand.

De tweede helft was nog geen minuut oud en er zullen ongetwijfeld bezoekers zijn geweest die het niet allemaal hebben gezien, maar in de 46e minuut lag de gelijkmaker in het doel van Nieuwdorp.  Er werd door Nieuwdorp nog wel geprotesteerd vanwege vermeend buitenspel, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed.

Na deze gelijkmaker drong DBGC aan en probeerde verder uit te lopen, maar zij vonden wederom Ruud op hun weg die Nieuwdorp in de race hield.

In de 75e minuut moest Nieuwdorp toch buigen voor de tweede treffer van DBGC, 2-1. Maar zoals al eerder gezegd toonde Nieuwdorp veerkracht.

Drie minuten later zorgde Arjan Franse met een harde kopbal voor de gelijkmaker, 2-2

Na deze treffer bleven beide elftallen jagen op de winnende goal, toen de scheidsrechter voor de laatste maal floot stond op het scorebord de 2-2 eindstand.

Een keurige prestatie geleverd door een hardwerkend Nieuwdorp dat tegen DBGC veerkracht toonde.