Onbekend

Op het mooie complex “de Kruus’’ van den Bommel konden we ons vandaag veilig spelen voor geen deelname aan de nacompetitie voor degradatie. Het prachtige weer, de goede grasmat en het feit dat we met uitzondering van Kevin van Iersel compleet waren, zou hierbij zeker mee moeten helpen.

Echter om gelijk maar met de deur in huis te vallen, tientallen meegereisde supporters kregen een belabberde vertoning van ons eerste elftal te zien. Het begon nog niet eens zo slecht.
Al in de eerste minuten 2 dotten van kansen.
Weliswaar een van Nieuwdorp en een van den Bommel. Maar na een kwartier voetbal zakte Nieuwdorp als een plumpudding in en onze tegenstander deed er een schepje bovenop.
Den Bommel kreeg kans na kans en dat resulteerde uiteindelijk in de 16de minuut in een doelpunt voor de thuisclub.
Ruud La Grand kon de ingeschoten bal nog keren, maar uit de rebound kon gescoord worden.
In de 37ste minuut constateerde de scheidsrechter dat er in het Nieuwdopse strafschopgebied een overtreding begaan werd met als gevolg een penalty.
Menigeen fronste de wenkbrauwen. Hands? Overtreding? Ja, de uitblinker van den Bommel slierde uit. ( over zijn eigen benen). Maar om daar nu een pingel voor te geven!
Hoe dan ook, Penalty werd benut en den Bommel op 2 – 0.

Na de thee hadden we een fel en gretig Nieuwdorp verwacht. Echter ondanks dat we meer in balbezit kwamen was het den Bommel die met snelle uitvallen de toon bepaalden.
Resultaat: Minuut 52, minuut 59 en minuut 63, snelle uitbraak, voorzet, doelpunt. Den Bommel – Nieuwdorp 5 – 0 !!!
We kunnen niet anders constateren dat het op deze mooie hemelvaartsdag een collectief falen was. Onze eerstvolgende tegenstander is Oostkapelle waar winst nog niet voor het grijpen ligt.