78'
Coen Taal (scrimmage)

Mannen, 3, Groep 7 02

21 september 2017 19:45

En hoe?! Nadat de wedstrijd op zaterdag werd afgelast vanwege de vele regenval, mochten de strijders van het derde op donderdagavond opdraven voor een echte lichtwedstrijd. In en tegen Dauwendaele.

Toen we aan de warming up begonnen bleek dat we tegen een zeer jeugdige tegenstander moesten aantreden (volgens wat kreten in de tweede helft waren onze strijders allemaal zeker 30 jaar ouder). Dat onze veel jongere opponent veel energie in de wedstrijd legde bleek wel in de eerste helft.

Veel rushes de diepte in dwong onze verdediging tot een collectieve inspanning waarbij debutant Daan Smits voorop ging in de strijd. Helaas twee goals tegen, maar met onze ervaren ploeg bleven we natuurlijk geloven in een goed resultaat. Net voor de rust wist Marius Benjert, na een goede aanval over de rechterflank, de aansluitingstreffer binnen te werken. 2-1 ruststand.

In de rust nam Daan de speciaal voor hem afgeleverde zuurstoffles tot zich en liet zich vervangen door Ralf Kole. Ook Niek Fenijn mocht wat rust pakken, voor hem in de plaats kwam Coen Taal. Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft, wat direct tot wat kansen leidde. Toch viel de 3-1 aan de andere kant.

Dit was het signaal om de mouwen op te stropen en de jonge tegenstander flink onder druk te zetten. Binnen no-time kantelde de wedstrijd. Zwoeger Pascal Gakeer liet zien dat ook ervaren mannen over veel energie beschikken en onder zijn leiding vanaf het middenveld ging het lopen. Eerst was daar Niels Mulder met de 3-2. Daarna een knappe voorzet panklaar op de bol van Marcel Otte die wel raad wist met deze kans 3-3. Niet veel later zette Niels Mulder de strijders van 't derde voor het eerst op voorsprong 3-4.

Er kwam wel wat frustratie los bij sommige tegenstanders. Toch probeerden ook zij lekker te blijven voetballen. Met een vrije trap vanaf een meter of 20 wisten zij de stand weer gelijk te trekken. Dat dit bij hen voor wat opluchting zorgde was goed te horen uit de vreugdekreet toen de bal het net raakte.

Maar wij hadden het beste voor het laatste weten te bewaren. Onze Coen Taal had zich enigszins weten te verstoppen in het begin van de tweede helft, maar toen hij zag dat we hier niet hoefden te verliezen zorgde hij hoogstpersoonlijk voor het definitieve verschil. Met twee fraaie doelpunten zorgde hij voor de 4-6 eindstand, waardoor Nieuwdorp 3 sinds heel lang weer eens drie punten pakt in een bekerwedstrijd.