Nieuwdorp 1

0 - 3

Kloetinge 1

5 september 2017 19:00

Het duurde tot de 73e minuut voordat Nieuwdorp 1 op een 0-1 achterstand kwam tegen Kloetinge 1. Een prestatie? jazeker, want de eerste helft deed Nieuwdorp beslist niet onder voor een klas hoger spelende tegenstander.

Nee, omdat Kloetinge blijkbaar snel hoopte op een vroege treffer en die maar uitbleef, mede door  een goed keepende Dillian Vink, kreeg de thuisploeg enkele kansen om zelf op voorsprong te komen. Natuurlijk waren de gasten misschien wel op het oog sterker, maar voetballend zag het er allemaal wat slordig uit. Terwijl Nieuwdorp in alle linies geconcentreerd bleef voetballen en dat is toch de winst van deze avond.

Rust 0-0.

Een nog meer aanvallend Kloetinge probeerde in de tweede helft de druk op te voeren op de verdediging van Nieuwdorp. Maar Nieuwdorp gaf tot de 73e minuut geen krimp. Toen viel de eerste treffer, niet lang daarna gevolgd door de 0-2. Na enkele wissels, onder andere Dillian werd gewisseld voor Remon van de Gruijter, werd er in de 83e minuut nog één keer gescoord door Koetinge, wat de eindstand op 0-3 bracht.

Mijn conclusie is dat Nieuwdorp goed partij heeft gegeven en ouderwets vocht om de bal. Mede door Teun Rentmeester, die het elftal op sleeptouw nam, speelden alle spelers een verdienstelijke wedstrijd.