Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

6 mei 2017 14:30

Scheidsrechter

Jong, H.E. de

Wat een teleurstelling bij de Nieuwdorpers toen scheidsrechter De Jong de wedstrijd Nieuwdorp-Prinsenland affloot. 2-3 stond er op het scorebord, terwijl een gelijkspel voor Nieuwdorp voldoende was om zich veilig te spelen.

Ja, een flinke tegenvaller dat was het. Iedereen had gehoopt dat Nieuwdorp zich tegen Prinsenland veilig zou spelen, maar helaas, het mocht niet zo zijn. Beide elftallen waren aan elkaar gewaagd en gingen de strijd aan. Prinsenland had de punten ook nog hard nodig om eventueel de nacompetitie te ontlopen.

Het duel kenmerkte zich dan ook tot felle maar faire duels en zowaar aan beide zijde de nodige kansen. Dat resulteerde in de 11e minuut een 1-0 voorsprong voor Nieuwdorp. Het doelpunt werd op naam van Kevin van Iersel gezet. Uit het duel met zijn tegenstander was niet duidelijk te zien wie de bal over de Prinsenlandkeeper nu werkelijk het laatst had aan geraakt. Maar, de door de familie Kopmels van verenigingsgebouw Ammekore geschonken wedstrijdbal, plofte wel in het doel van Prinsenland.

Helaas was het twaalf minuten later alweer gelijk en dat werd voor rust nog erger, toen er niet goed werd ingegrepen door de Nieuwdorpse verdediging. Zodat in de 42e minuut Nieuwdorp tegen een 1-2 achterstand aan keek. Op slag van rust kreeg Janick van As nog een mooie kans om de stand gelijk te trekken, maar zijn schot ging over.

Na de thee ging Nieuwdorp snel op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er dan ook, Eerst gaf Martijn de Goffau in de 51e minuut al een waarschuwingsschot die op de paal belandde. Maar nog geen twee minuten later was het wel raak. 2-2 door Martijn de Goffau.

Bij deze stand zou Nieuwdorp zichzelf hebben veilig gespeeld, maar helaas zat het venijn wederom in de staart van de wedstrijd. In blessuretijd kreeg Nieuwdorp een vrijtrap tegen, de bal verdween via het hoofd van een Prinsenlandspeler achter Ruud la Grand, 2-3.

Toen het eindsignaal werd gefloten klonk er gejuich bij de tegenstander en bij Nieuwdorp droop de teleurstelling van iedereen af. Dan moet het volgende week maar gebeuren. De laatste kans om dit seizoen zonder die vervelende nacompetitie af te sluiten. In Zoutelande tegen De Meeuwen.