Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

25 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Kalmar, L.

Wat is er toch aan de hand met het vlaggenschip van Nieuwdorp? Weer een verlies-partij. Uit tegen Serooskerke werd met 3-0 verloren. Hoogstaand voetbal van beide elftallen was het nu niet bepaald, maar om nu te verliezen van Serooskerke….

De eerste helft waren zowel Serooskerke als Nieuwdorp niet gevaarlijk. Beide keepers werden niet of nauwelijks op de proef gesteld. Wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen was een rommelige en niet zo fraaie eerste helft.

Nieuwdorp kon niet loskomen en Serooskerke kwam ook niet echt uit de verf. Toch kwamen de gastheren op een 1-0 voorsprong doordat een corner niet goed werd verdedigd door Nieuwdorp, 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee en ongetwijfeld een “peptalk” van trainer Huib Meerman in de rust, begonnen de Nieuwdorpers hoopvol aan de tweede helft. Een tweede helft dat in de 70e minuut het eerste schot van Nieuwdorp op het Serooskerkse doel liet zien maar toen was het al 2-0. Nieuwdorp probeerde het, net als in de voorgaande wedstrijden wel, maar werd nooit gevaarlijk.

Dat het uiteindelijk 3-0 werd is alleen maar goed voor de statistieken, want een echte wedstrijd is het eigenlijk niet geworden.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen SSV’65, om nu niet in grote problemen te komen, moet Nieuwdorp de wedstrijd wel winnend afsluiten want de stand is momenteel als volgt: Nieuwdorp staat op de negende plaats met na 19 wedstrijden 25 punten en SSV’65 staat op de tiende plaats ook met 25 punten maar heeft wel één wedstrijd meer gespeeld.

Dus een overwinning is heel kostbaar en na het het verlies tegen Serooskerke zeker goed voor het zelfvertrouwen voor de resterende wedstrijden.