Scheidsrechter

Zwarte, M. de

Accommodatie

Onbekend

De eerste thuiswedstrijd van Nieuwdorp in 2017 leverde gelijk winst op, DBGC uit Oude-Tonge werd met een 5-3 nederlaag naar huis gestuurd. Uit stond Nieuwdorp binnen no-time op een 4-0 achterstand en werd er uiteindelijk met 4-3 verloren, vandaag werden de zaken dus rechtgezet.

Ondanks dat het weer niet echt meewerkte en de paraplu geen overbodige luxe was, waren beide ploegen gebrand op een overwinning. Het onderlinge verschil op de ranglijst was maar één punt en dat leverde regelmatig leuke duels, mooie aanvallen en gevaarlijke counters op. Dat allemaal onder toeziend oog van scheidsrechter Marin de Zwarte.

Het was de 12e minuut toen Nieuwdorp op een 0-1 achterstand werd gezet. Een voorzet van rechts werd door de verdediging gemist en bij de tweede paal werd de wedstrijdbal, geschonken door AAproTec uit Goes, binnen gegleden. Vijf minuten later zette Frank Oostdijk de bal voor in het strafschopgebied van DBGC en de kopsterke Arjan Franse kopte de bal buiten bereik van de keeper in de kruising. Martijn de Goffau kreeg ook nog een prima kans maar stuitte op de keeper.

In de 23e minuut profiteerde DBGC. Nadat een voorzet niet lekker kon worden weggewerkt, kon een vrijstaande speler van DBGC, de bal vrij binnen tikken, 1-2. DBGC kon één minuut later bijna nog een doelpunt noteren, ware het niet dat Ruud la Grand de bal over de lat kon tikken. Hoe de stand in deze wedstrijd snel kon veranderen blijkt wel uit het volgende. Na 39 minuten maakte Martijn Simonse de gelijkmaker, 2-2 en op slag van rust kwam Nieuwdorp op een 3-2 voorsprong door een vrije trap van Frank Oostdijk, Hij krulde de bal in de bovenhoek.

Na de thee was Nieuwdorp de bovenliggende partij. Men wist elkaar te vinden en dat leverde in de 47e minuut een doelpunt op voor de thuisploeg. Kevin van Iersel toornde boven iedereen uit en de corner, genomen door Stefan v.d. Klooster, kopte hij binnen, 4-2. Kevin van Iersel kreeg nog twee mogelijkheden om te scoren, een schot van hem ging net naast en een kopbal belandde op de lat.

DBGC kwam in de 72e minuut dichterbij, een afgeslagen corner werd hard en laag binnen geschoten, 4-3. Maar in de 80e minuut was het vrijtrap-specialist Frank Oostijk die de zege voor Nieuwdorp veilig stelde. Zijn, met gevoel genomen vrije trap, betekende 5-3, wat tevens de eindstand was.