Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

12 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Dijk, M.P. van

Na de “eclatante” overwinning vorige week op Bruse Boys werd Nieuwdorp vandaag op een “trieste” neder-laag getrakteerd door Axel. Axel bleek na negentig minuten met 3-1 te sterk voor een zoekend Nieuwdorp.

Het begin was nog niet eens onaardig. Nieuwdorp liet Axel komen en probeerde al counterend de aanval op te zoeken. Het slechte Axelse veld bleek ook een hindernis te zijn waar beide elftallen voetballend last van hadden. Veel ging door de lucht en de lange bal werd veelvuldig gehanteerd. Als men dan eens een korte combinatie wilde aangaan, dan lukte dat niet altijd.

Toch kwamen de Nieuwdorpers op voorsprong. Kevin van Iersel gaf in de 35e minuut een steekpass op Stefan v.d. Klooster die wel raad wist met dit buitenkansje. Beheerst schoot hij Nieuwdorp naar 0-1. Axel probeerde voor rust nog op gelijke voet te komen, maar bij rust was de stand nog steeds 0-1.

Ik denk dat er toeschouwers zijn geweest die de gelijkmaker niet eens hebben gezien, maar in de 46e minuut was het alweer 1-1. Hier had niemand op gerekend en het zou dus wel eens een moeilijke tweede helft kunnen worden. Maar aan de andere kant waren er nog vierenveertig minuten over voor Nieuwdorp om deze domper te herstellen. Ik heb de uitslag al verraden, dus zover is het niet gekomen.

Er waren twee onoplettende momenten nodig om Axel tot 3-1 te laten komen. De gastheren troffen doel in de 57e en 73e minuut. Daartegenover raakte Stefan v.d. Klooster hierna nog de lat, maar uiteindelijk was de nederlaag een feit.

Nee, het zat er vanmiddag niet in. Vorige week was Nieuwdorp de bovenliggende partij, maar vandaag? Degene die in Axel zijn geweest en de wedstrijd hebben gezien, zullen het verschil tussen vandaag en vorige week ook hebben gezien....