Jeugdwedstrijden 9 november;"bal in gezicht, nop in bovenbeen, ....".

20 november 2019 15:30

Website Lebo

De JO11-2G moest vandaag vroeg uit de veren. 8.30 uur voetballen op Heinkenszand. Op het eerste gezicht zou je zeggen zijn we dan allemaal wel goed wakker en dat bleek eigenlijk mee te vallen (bijna) iedereen was op tijd.

Aangekomen op Heinkenszand eerst even de bespreking gedaan. Met de zwakke maar ook de sterke kanten van iedereen apart op het bord te hebben gezet en een iets andere tactiek aan iedereen te hebben uitgelegd gingen we vol goede moed het veld op.
Na een goede warming up en lekker het balletje rond te hebben gespeeld nog even de nadruk op felheid en beleving mee gegeven.
De eerste helft werden de taken redelijk goed uit gevoerd we hadden namelijk aangegeven dat onze laatste linie ook mee moest bewegen met aanvallen waardoor we bij omschakeling sneller de tegenstander konden vastzetten. Dit ging goed en we konden ze goed van ons doel afhouden. Uit een mooi schot van de rechterkant viel dan ook de 1-0.
Dit is wat wij als trainers wilden zien maar we moeten dat ook vasthouden en dat brengt voldoende inzet en concentratie met zich mee. We vielen 1 keer in de fout en dat werd dan ook afgestraft 1-1. Verder waren we gelijkwaardig aan elkaar.
Helaas door een vervelende eigen doelpunt echt gewoon pech kwam de ruststand dan op 1-2. Helemaal niet slecht op momenten juist heel goed voetbal combinaties en inzet het was er allemaal. In de rust daar ook nog een keer op gehamerd dat we dit nu niet moesten weggeven wat nog al eens gebeurd in de tweede helft.
We gingen van start met die intentie om een goed resultaat neer te zetten maar al snel vielen we weer terug in oude gewoontes.
Dus inzet en felheid waren weer ver weggezakt, maar enkele kwamen nog aan hun niveau.

De tegenstander werd sterker en feller en overliepen ons zeker van uit midden. Van te voren ook gezegd aanvallen met z’n allen maar ook verdedigen. De tegenstander liep vrolijk uit en het werd uiteindelijk nog een grote score.
Eigenlijk nog een lichtpuntje in de tweede helft en dat was een goede aanval met een keurige goal. We hebben op basis van de eerste helft ons eigen echt tekort gedaan door het wederom weer zo weg te geven erg jammer.
Je kunt veel dingen uitleggen en trainen maar uiteindelijk komt het op werklust en beleving het willen winnen neer. Mentaal moeten we zeker nog grote stappen maken.
Volgende week weer een reisje door de tunnel op naar Groede.
Maar eerst weekend. Einduitslag Luctor Heinkenszand JO11-2 - SJO LEBO/SVN/VVB JO11-2G 8-2.

JO09
Een wedstrijd met alles erop en eraan. Zo kan je de wedstrijd tussen Lebo jo 9 en Terneuzense Boys jo 9 -3 wel noemen.
Nee er was geen VAR momenten en zijn geen kaarten gegeven aan spelers maar er was wel spanning, veel doelpunten, foutjes aan beide kanten en mooi reddingen van beide keepers.
De wedstrijd begon direct met een lekker tempo waarbij Lebo iets sterker was en probeerde de eerste goal te maken maar dat deed Terneuzen.
Lebo ging opzoek naar de gelijkmaker en die kwam snel. Levi maakte 1-1. De wedstrijd ging verder waarin beide teams kansen kregen.
Terneuzen maakte dan ook als eerste weer een goal. Lebo bleef lekker voetballen en was niet onder de indruk van de achterstand.
Uit een rommelige situatie viel de bal in het doel van Terneuzen waardoor de stand weer gelijk was 2-2. Beide teams wilden voor de rust weer scoren.
Dit keer was het Lebo die nu als eerste scoorde. Nathan schoot van afstand de bal lekker tegen de touwen 3-2.
In de rust verteld dat iedereen lekker bezig was en dat we zo door moesten gaan. Na de rust was het Terneuzen die het initiatief nam en 2x acht elkaar scoorde 3-4. Lebo keek weer tegen een achterstand aan maar voetbalde gewoon goed.
Er werd over gespeeld en de zijkanten werden gezocht. Levi zorgen ervoor dat de stand weer gelijk werd 4-4 en Lebo ging door en wilde graag winnen. Taimhulla maakte vanuit een mooie actie de 5-4. Was dit voldoende?
Nee want het was Terneuzen dat opnieuw een doelpunt maakte 5-5. Het was heel spannend. Beide teams wilden graag winnen maar er was niet veel tijd meer. Lars, Joep en Timo moesten alle gaten in de verdediging dicht houden samen met Veronique zodat er geen tegendoelpunt meer viel. Voorin probeerde we nog een doelpunt te maken en dat lukte.
Taimhulla maakte de bevrijdende winnende goal 6-5. Beide trainers waren zeer trots op hun team want iedereen had uitstekend gespeeld en we hadden gewonnen.
Hou dit vast voor de volgende wedstrijden.

JO11-1
Vandaag speelde de JO11-1 de uitwedstrijd tegen de meiden van Aeremuu JO11-3. Met maar 1 wissel gingen we een beetje bang de wedstrijd in.
We hadden immers in de beker met 8-2 van hen verloren. Er ontstond al snel een leuke wedstrijd met kansjes aan allebei de kanten. Chloe stond heel goed te keepen en de veldspelers waren rustig aan de bal. Leuke acties maar ook goed samenspel.
Nadat Arnemuiden had gescoord werden we steeds beter. Noah pikte de bal en stak over naar hun goal. Zhi en Dieshara liepen goed naar de buitenkanten waardoor er niemand in de stond 1-1. Daarna een hele mooi 1-2 tussen weer Noah en Zhi en een mooi schot betekende de 1-2.
Net voor rust wisten we zelfs nog een keer te scoren. Ryan werd vrijgespeeld en de schoof deze prima binnen.
Na rust begonnen we wat slapjes en daardoor stonden we veel te snel met 4-3 achter. Waar we voor rust nog alles goed deden, schoten we weer te onrustig ballen weg en bleven te lang met de bal lopen.
Het werd toch nog 4-4, goeie corner van Ryan die een eigen speelster in de goal schoot. Helaas scoorden zij er daarna nog 2 en wij maar 1, mooie rush van Valero en goed binnen geschoten. Leuke wedstrijd die gelijk opging en als we de 2e helft iets feller waren begonnen dan hadden we de punten meegenomen.
Eindstand 6-5

JO8
JO8 tegen patrijzen JO8-1. Een sterke tegenstander dat weten we uit eerdere potjes, we begonnen allemaal lekker actief en vol inzet.
Helaas scoorde patrijzen al vrij snel een voor doelman Jurre niet te houden doelpunt, maar we gingen met goeie inzet verder en scoorden na een mooi opgebouwde aanval 1-1 via een mooi doelpunt van Toots.
Patrijzen was duidelijk in overwicht met 3 hele doelgerichte spelers, het meeste spel was op onze helft te doen. Doelman Jurre en verdediger Quinn hielden heel wat aanvallen af, met rust was het 2-5. 2e doelpunt was van Stan.
Met moed gingen we de 2e helft in. We deden allemaal ons uiterste best, maar hadden wat ongelukjes, zoals bal in gezicht, nop in bovenbeen, en kramp in voet, de vermoeidheid ging in de laatste 10 minuten meespelen terwijl de trefzekere spitsen van patrijzen bleven komen.
Daarbij lieten wij de verdediging wat versloffen en stonden te vaak voor de spitsen in plaats van erachter. Het verlies liep daardoor toch nog op tot 3-10. Doelpunt na rust was van Isa.
Al met al een lekker potje voetbal maar de tegenstander was duidelijk in overwicht, komende tijd het verdedigen wat meer oefenen zou het verschil kleiner kunnen maken.
Met doelman Jurre hebben we nu wel een keeper die onder de lat goed werk laat zien en het ook nog leuk vind, we gaan hiermee richting een vaste keeper in de JO8!

JO15

9 november 2019, Uit tegen de Meeuwen. Deze wedstrijd werd zwak gespeeld. Over het algemeen kwamen de passes niet aan en werd er vaak de bal met een domme fout ingeleverd.
Toch hebben we nog met 3-2 gewonnen, doordat een aanvaller en een verdediger er samen nog een paar in konden schieten.