Jeugdwedstrijden 2 november:"2 meiden in het gips ....".

12 november 2019 22:00

Website Lebo

Op een winderige, regenachtige, maar latere zonnige zaterdagmorgen de wedstrijden van de jeugd:

Jo15

Zaterdag op een winderige en regenachtige 2 november begon de wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg.
Het eerste doelpunt viel in de eerste helft voor Lebo, daarna gingen beide partijen tegelijk op. In de tweede helft werd Zeelandia steeds gevaarlijker, maar Lebo/SVN/VVB wist nog wel twee doelpunten te zetten.
De eerste goal was van Milan, de tweede van Cas en de laatste van Lars.

Jo9

We gingen vandaag weer op pad naar den overkant, dit keer Biervliet. Door een communicatiefout van de leiders startte Lebo met 6 spelers tegen 7.
Dat was gelukkig snel gezien en al onze 7 spelers gingen voetballen. Met tegenwind stonden we al snel met 1-0 achter, waarop we als antwoord de 1-1 hadden.
Helaas zat de wind ons teveel tegen en in rust was het dan ook 4-1. Na rust erop aangedrongen door te lopen tot aan de keeper als er op de goal geschoten wordt.
Deze was namelijk niet balvast. De wind hebben we nu ook mee dus....zet m op, we zijn voetballend sterker!
En de 2e helft ging toch makkelijker met windje mee. Helaas werd er toch gewacht met een schot op de goal. We zijn mooi terug gekomen met 4-4, al hadden we dit met een winst kunnen afsluiten. Goed gewerkt allemaal! Volgende keer niet te afwachtend en dan zullen er meer goals vallen voor ons.

JO11-2

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen sjo HPC'16 op het programma voor de jo11-2. Doordat er 2 meiden in het gips zitten, waren we blij dat Chantal Verdonk ons kwam versterken, wat ze zeer verdienstelijk deed.
Voor het begin nog aangehaald waar het bij ons vaak fout gaat en wat dus veel beter kan. In overleg met de tegenstander gestart met 9 tegen 9, vanwege het slechte weer. De tegenstander speelde leuk over en waren al snel op onze helft te vinden.
Gelukkig hadden we meer beleving en strijdlust dan de laatste weken. De verdediging lag zwaar in de verdrukking maar met broer en zus Louisse die voor op in de strijd gingen, kregen we maar 1 doelpunt tegen in de eerste helft.
Dani wist nog een paar keer de achterlijn te halen maar zijn voorzet smoorde in de handen v.d keeper. Bo wist via een afstandschot nog een corner te versieren en Cheyenne schoot van dichtbij nog net over.
Dus helemaal kansloos waren we niet. In de rust besproken dat we sneller moeten omschakelen, zowel verdedigend als aanvallend.
Als we linksvoor aanvallen dan moet de spits en de rechtsvoor ook mee richting het goal, en niet pas in actie komen als de trainer roept. Na de rust zijn we weer niet scherp genoeg en kan hun beste speler weer dribbelen en 2 tot 3 verdedigers van ons uitkappen wat leid tot 3 snelle doelpunten.
Eindstand 0-4. Als we ons nog iets beter aan onze afspraken houden en de duels nog iets feller aangaan dan moeten de punten een keer in ons voordeel komen.
Wat dat betreft was Caithlin vandaag het voorbeeld van inzet en afspraken nakomen, prima gedaan. Op naar volgende week.

JO08

Vandaag speelde de Jo8 een thuiswedstrijd op Nieuwdorp tegen Luctor/Heinkenzand Jo8. We begonnen de wedstrijd met lichte regen en speelde 7 -7 om wat minder wissels te hebben.
We starten goed aan de wedstrijd en waren gelijk bij de les en zaten dicht op de tegenstander.
Na een minuut of 5 schoot Milou lebo op voorsprong en wat later wist ook Nick met een beetje mazzel de bal door de benen van de keeper te schieten en de voorsprong te verstevigen.
De tegenstander wist ook nog te scoren wat een ruststand van 2-1 opleverde. In de rust aangegeven dat we niet met allen van voor kunnen spelen en dat we meer uit elkaar moeten gaan staan om makkelijker te kunnen voetballen.
De 2 helft begonnen we weer sterk en stan wist al het doel te vinden. Maar we speelde nog te dicht op elkaar waardoor we het ons moeilijker maken en de tegenstander dichterbij liet komen tot 3-3.
Het werd spannend, stan maakte in de laatste minuten nog een goal zodat we toch nog met 4-3 het veld af gingen.
We zullen op trainingen toch nog moeten leren dat we verder uit elkaar moeten staan en meer moeten overspelen om een goede wedstrijd te kunnen spelen. Iedereen telt mee in het team en er wordt niemand overgeslagen.
Een wedstrijd win je niet alleen,maar met zijn allen. De inzet was er bij iedereen en daarom ook verdiend gewonnen, net nog de die extra stap om het nog beter en makkelijker te maken.

JO11-1

SJO / LEBO / SVN / VVB JO11-1 — Nieuwland JO11-1 We speelden zaterdag om 5 voor 10 thuis op Lewedorp. Scheidsrechter Klaus gaf het begin signaal en de wedstrijd was van start.
Het eerste kwartier liepen we erg gelijk op en creëerden beide ploegen vele kansen. Nieuwland schoot van afstand en zo vloog de bal binnen via de paal.
Het tweede kwartier kwartier scoorden nieuwland nog 2 goals, omdat niet iedereen mee terug verdedigden en wat wel hun eerste taak is. (Rust 0-3)
Het derde kwartier was van start gegaan en we begonnen goed! Fel op de bal en 100% druk. Ryan kwam in de spits en scoorden hierbij gelukkig de 1-3.
Helaas vlak hierna scoorden Nieuwland ook weer de 1-4. Na weer een goede solo van Ryan maakten hij hier ook de 2-4.
Het vierde kwartier ging er spannend aan toe. We creëerden kansen en we waren zeker gevaarlijk voor Nieuwland in de aanval. Helaas scoorden Nieuwland hierbij wel de 2-5 en kwam het eindsignaal in zicht.
We speelden nog goed verder, maar helaas domineerde Nieuwland hier wel de wedstrijd. Iedereen goed ingezet en was een leuke wedstrijd om naar te kijken!
Volgende week spelen we uit naar Arnemuiden.

JO12

Afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd, thuis op Nieuwdorp tegen Wolfaartsdijk. Eerder dit seizoen was dit de allereerste tegenstander van de onder 12, dat was in de beker, vandaag dus voor de competitie.
Met Milan als onze spits, hij deed vandaag voor het eerst mee, omdat zijn crossseizoen klaar was. Hij begon goed, want het eerste kwart stonden we met 2-0 voor door 2 goals van Milan!
Het tweede kwart konden we goed doordrukken, door goals van Keano, Vince (2x) en Bruce stonden we met 6-0 voor toen we om de thee mochten.
In de rust kwamen we toch weer tot de conclusie dat we elkaar iets meer mochten gunnen. Iets meer overspelen voor de goal zou betekenen dat de score nog hoger uit kon vallen.
Gelukkig pakten de jongens en meisjes dit bericht weer goed op.
Er werd goed overgespeeld, soms zelfs tot op de doellijn. Dit zorgde voor genot langs de zijlijn, misschien ook omdat de regen verdween en de zon ging schijnen.
Maar dit zorgde ook voor een lach op het gezicht van de coaches en de spelers. Bijna iedereen heeft zijn of haar goaltje mee kunnen pikken en als team hebben we geweldig gevoetbald. Dit resulteerde in een 20-0 overwinning!
Top prestatie, volgende week gaan we weer voor een overwinning. Met dit vertoonde spel in het achterhoofd moet dat zeker lukken.