GYMNASTIEK AFDELING WEER VAN START...

14 december 2018 13:00

De Gymnastiekvereniging TUNI

In Nieuwdorp kan er al vanaf 1952 in clubverband gegymd worden; de vereniging heette toen TUNI (Turnvereniging Nieuwdorp). Veel oudere Nieuwdorpers zullen zich nog ongetwijfeld herinneren dat ze vroeger in de gymzaal aan de Nieuwe West Kraaiertseweg de eerste gymbeginselen van het turnen aangereikt kregen van o.a. meneer Gelok uit Goes. Onze dorpsdokter Gelderblom was een fervente voorstander van gymnastiek en TUNI kon op zijn grote steun rekenen.

TUNI wordt SV Nieuwdorp

In 1985 is de TUNI opgegaan in de omni Sport Vereniging SV Nieuwdorp. Dat duurde tot vorig jaar. Vooral door het ontbreken van voldoende lesgevers was er geen basis meer om verder te gaan.

Iets wat het SV Nieuwdorp bestuur erg jammer vond. De SV is een omni vereniging en wil graag de kurk zijn van sportend Nieuwdorp; het beoefenen van meerdere sporten is daarbij cruciaal.

Vandaar dat het bestuur van de SV Nieuwdorp heel blij is met de laatste ontwikkelingen.

Kennismakingsactiviteiten:

Woensdag 12 en donderdag 13 december hebben de kinderen van 2-4 jaar en groep 1 en 2 meegedaan aan een kennismakingsles door de Nicole Kole en Jolande de Graaf.

De eerste reacties waren erg positief; wordt vervolgd op 9 januari.

We hopen dat er veel kinderen op deze oproep in gaan en op 9 januari mee komen gymmen.

Voor informatie: zie bijlage