Jeugdwedstrijden 17 november: "Manipulatie"

26 november 2018 22:00

Website Lebo

"Manipulatie is in de psychologie een begrip waarmee bedoeld wordt: de wijze van overtuigen van een persoon, om tot een bepaald idee van een zaak of een ander te laten komen door middel van beïnvloeding bij die persoon van zijn persoonlijke levenssfeer, zijn persoonlijke overtuiging, zonder daarbij ter zake doende argumenten te gebruiken".
Dat gevoel kwam ook terug in 1 van de wedstrijdverslagen.

De JO17 moest helaas afzeggen vanwege te weinig spelers (blessures). De JO15 speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen Kloetinge, kwam net 1-0 voor, had kansen op meer, maar met de rust was het 1-1. Na rust 2-1, ook weer kansen op de 3-1, maar Kloetinge kwam binnen 1 minuut op 2-3 en liep toen uit naar 2-5. Milan v Tatenhove maakte beide doelpunten.

JO09-1; Nummer 3 van de drie ontmoetingen met Walcheren. Deze hadden we al een keer eerder dit seizoen meegemaakt en toen was het maar net aan gelijk dus moesten we vandaag ons beste beentje voorzetten.
Echter bleek al snel in de wedstrijd dat het vandaag weer een te makkelijke wedstrijd werd met veel eenrichtingsverkeer. Dus weer maar er op gehamerd dat we onze posities goed hielden en meer samenspel lieten zien. Dit was niet tegen dovemansoren.
Ik heb eigenlijk heel de wedstrijd een goed samenspelend team gezien iets waar je als trainer alleen maar trots op kan zijn. Dit spel volhouden is dan ook ons speerpunt voor de rest van de competitie want we moeten nu niet te makkelijk gaan denken en te overmoedig worden.
Gewoon ons spelletje blijven uitvoeren en als team er staan. Een verdere uitleg over de tweede helft laat ik maar voor wat het is gezien de stand behoeft dit geen verdere uitleg te hebben.
Eindstand SJO LEBO/SVN/VVB JO9-1  -  Walcheren JO9-4  18-1.

Wedstrijdverslag De Bevelanders- LEBO JO-9-2: Deze wedstrijd 7 tegen 7 gespeeld. T was koud aan de lijn maar daar hoorden we de kids niet over klagen. De eerste helft begonnen we sterk.
Er stond een goede verdediging. Helaas viel de 1-0.  We speelden goed over. En er waren een paar goede pogingen van Valero en Samuel. Het werd 1-1 vanuit een vrije trap van Valero.
Daarna kwam de 1-2 vanuit een mooie samenwerking tussen Levi en Samuel. De aandacht werd even wat verminderd en het  werd 2-2, 3-2, 4-2 tot 5-2 voor de rust.
Steeds dezelfde speler van de tegenpartij die vrij stond en de bovenhoeken van het goal goed wist te vinden. Na de rust stonden we er weer!! Er kwamen weer wat pogingen.
Het werd vervolgens 5-3 en uit de corner genomen door Jet scoorde Chantal de 5-4. Uiteindelijk scoorde de tegenstander nog een 6e goal.
Het was een leuke wedstrijd om te zien, sterk gekeept en verdedigt. Jullie hebben allemaal goed je best gedaan. Toppers zijn jullie!!!! Goeie warming-up van Orfeo....het was erg koud.

JO08: Een wedstrijd met 2 gezichten. Dat was kortweg gezegd de wedstrijd tussen Walcheren jo8-2 en Lebo jo8. Beau opende de score na een lange bal van onze keeper Nico. Kort daarna was het Luuk die van afstand op doel schoot en de bal er een beetje lucky in ging.
Daarna kwam Walcheren beter in de wedstrijd en maakte de 1-2. Daarna was het spel gelijk opgaand met een licht overwicht voor Walcheren.
Zij maakten dan ook de gelijkmaker die verdiend was. Daarna maakten ze voor rust ook nog de 3-2 wat een beetje  een domper was voor Lebo.
Na de rust was het een richtings verkeer. Lebo probeerde tegen te houden en voetbalde nauwelijks. Walcheren liep dan ook uiteindelijk uit naar 14-2.
Volgende week spelen we opnieuw bij Walcheren alleen dan tegen Jo8-1 dat belooft nog wat. We gaan het zien.

De JO12 speelde thuis tegen Kloetinge JO12-3. We begonnen heel sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde dan ook in een 3-0 voorsprong binnen 15 minuten. Goeie goals door Milan (2x) en Long, na goed overspelen door het hele team.
Daarna ging de wedstrijd gelijk op met weinig kansen voor beide teams. De uittrappen van hun werden ons echter bijna fataal voor rust. Met lange halen die we maar niet konden onderscheppen werden de spitsen snel in stelling gebracht.
Espen deed wat hij kon maar moest toch 2x een bal laten gaan. Rust met een 3-2 voorsprong. Na rust zelfde beeld, lange halen van Kloetinge en weer wat beter voetbal van onszelf. Omdat wij de lange ballen nu wat meer op wisten te vangen en Espen nog beter uitkwam dan voor rust gaven we weinig meer weg.
Ook het sterke verdedigen van Kevin en Jasmijn hielp daarbij, tel daarbij het harde werken van de anderen voor de verdediging en je hebt een winnend team. Zeker toen Yannick de 4-2 uit een corner binnen tikte. Dit was dan ook meteen de eindstand. Lekker hoor, na een aantal vervelende verliespartijen nu weer eens de 3 punten zelf houden.
Nog een bedankje richting Jasper die wekelijks met een aantal jeugdkeepers, waaronder Espen op het veld staat. Je ziet m gewoon elke wedstrijd beter worden.

Manipulerende Scheids. Tja, van tevoren vraag je je wel eens af waarover je deze week moet/mag schrijven ..... en dan maakt de spelleider het je makkelijk.

Zaterdagochtend stond de zeer vroege uitwedstrijd van de JO11 op het programma naar Zeelandia (8:30 aftrap). Daar aangekomen was niet duidelijk waar we precies moesten voetballen en de leider was gelukkig dat we nog kwamen opdagen. Op basis van de stand verwachten we een sterke tegenstander / mooie wedstrijd. Zeelandia was, denken wij een jaartje ouder en ook een kop groter, maar dat compenseerde wij met strijdlust en felheid.
Helaas vond de spelleider van Zeelandia dat niet goed en sprak regelmatig onze spelers aan (voetbal is toch een contactsport ?) en nam rare beslissingen. Vonden ook onze supporterende moeders.
In het begin kon het over en weer gaan en met een 1-0 achterstand gingen we de timeout in, wat adviezen gegeven aan onze 8 spelers wat resulteerde in een 3-2 ruststand door 2 mooie goals van Ryan. (Wissels waren er niet door ziekte/afwezigheid en blessure).
Na rust werd de spelleider steeds bepalender met als hoogtepunt affluiten voor de time out met voor ons een kans voor open doel. Anders had het 5-4 geweest (goal Milan en afgekeurde 4e van Noah, tellen we gewoon mee). Eindstand 7-4 (7-5) voor Zeelandia en Ryan maakte zijn 3.

Achteraf hoorden we dat de spelleider zelfs spelers zou wegsturen, vandaar dat na een vermaning (onhoorbaar voor ons) van de "scheids" er wat minder/timide verdedigd werd. Wedstrijdbeeld was mooi, er werd goed samen verdedigd en ook aangevallen + overgespeeld, Chloe keepte zeer goed. Chloe kreeg na de wedstrijd een compliment van een vader van de spelers van Zeelandia (Opvolging voor het Nederlandse Elftal noemde hij het). Iedereen goed gevoetbald ondanks de scheids was het een spannende en mooie pot. Fijn weekend, volgende week weer een kans.

De JO07 was vrij, maar beide teams trainden fanatiek op deze zaterdagmorgen.