Jeugdwedstrijden 7 oktober: "wat een lekker pot voetbal"!

10 oktober 2018 11:00

Website Lebo

Wat een prachtig voetbalweer, zaterdag 7 oktober. De JO17 LEBO/SVN/VVB - Kapelle; Eerste helft voornamelijk veel kansen voor de thuis club, maar geen één die de club op voor sprong liet komen. Er was een klein akkefietje waar een speler van Kapelle, deed natrappen, dit werd bestraft door dat de speler het veld werd uit gestuurd, en er niet meer in mocht.

Pas in de tweede helft mocht het team van Kapelle weer met elf man spelen. De tegenstander kreeg vergeleken met de thuisclub minder pogingen en waren ook minder secuur op hun kansen, dus geen voorsprong. In de tweede helft waar het nog steeds nul nul staat, zijn er al kansen heen en weer aan het gaan, waarmee de thuisclub op voorsprong komt door een mooie actie van Sören de Kok, waarmee hij een assist heeft op Orfeo Vink, die daarmee de openings treffer maakt met een mooie kopbal bij de eerste paal.
Zo’n 10 minuten later heeft ook Kapelle een grote kans met een corner, waar de bal als een flipperkast door de zestien meter schoot. Twee keer was er geschoten op doel op dat moment, maar de keeper stond scherp en hield de ballen uit zijn goal.
Zo in de laatste minuten van de wedstrijd was het spannend aan beide kanten maar toch kreeg de thuisclub nog een corner mee. Die genomen werd door Milan Rijk die een keurige bal gaf aan De goedstaande spits: Silvan Knuit, die daarmee de twee nul binnen knikte.
Vlak hierna floot de scheidsrechter na 80 strijdlustige minuten de wedstrijd af met een 2-0 winst voor

LEBO/SVN/VVB! SSV ‘65 JO15-1 SJO LeBo/SVN/VVB JO15-1 10-2. Ze kwamen al snel op 1-0 maar we stroopten onze mouwen op en al snel resulteerde dit in de gelijkmaker van Milan. Daarna was de ban gebroken en liepen ze uit naar een eindstand 10-2.
Heel positief was dat iedereen bleef voetballen en de kopjes niet gingen hangen. Ik wil nog meegeven dat SSV met 3 of 4 dispensatiespelers (4e klassers) speelden, en dat waren niet de minste voetballers.
Navraag leerde dat deze jongens vorig jaar blessureleed hadden en zodoende met dispensatie in JO15 speelde. Fysiek kwamen we helaas tekort.

Interim coach Patrick. JO12 speelde vandaag de 2e thuiswedstrijd. We wilden natuurlijk het goede resultaat een vervolg geven. We begonnen goed aan de wedstrijd en vooral het bewust overspelen ging erg goed.
Toch was het Zeelandia Middelburg JO12-2 die als eerste scoorde. We raakten niet in paniek en gingen vrolijk verder met elkaar de bal toe te spelen. Na diverse kansen schoot Bruce uiteindelijk de 1-1 binnen. En na een diepe bal wist Senna de keeper te passeren. We waren alleen niet zeker of hij of Amilon het beslissende tikje gaf.
De voorsprong gaf veel vertrouwen en we bleven overspelen. Dit resulteerde in nog een mooi doelpunt, dit keer van Milan. Na rust hetzelfde beeld en 4 mooie doelpunten, eerlijk verdeeld tussen Milan en Long.
Toen lieten we het een beetje lopen en kon de tegenstander er ook nog 3 in prikken. Eindstand 7-4 na een goeie wedstrijd.

De JO11: Zo daar staan we dan met 12 spelers. Allemaal ongeduldig om mee te doen vandaag. Onze tegenstander had er maar 9 meegenomen en wilde persé 8 tegen 8. Dat wordt dus een flinke klus om dit netjes te verdelen zodat iedereen evenveel speelminuten krijgt.
Dus het team in drieën gedeeld en begonnen aan de wedstrijd, met steeds 4 wissels.
Dan de wedstrijd. Binnen 2 minuten wisten wij het net al te vinden door het goed afronden van Zhy Bos. SSV vondt dit blijkbaar het moment om er een schepje boven op te doen en wisten nog voor het kwartier de stand op 1-4 te zetten.
Na de time-out hetzelfde beeld, het goed druk zetten van SSV op onze verdediging. Cloe wist met haar katachtige reflexen nog veel kansen tegen te houden, maar de ruststand was wel 2-7. Vince had er tussendoor nog 1 bij geprikt.
In de rust met het team besproken dat het we het met z'n allen moeten doen en dat we elkaar meer moeten helpen. Tweede helft hebben we weer redelijk onder druk gestaan, maar nu hebben we meer tegengas gegeven, wat resulteerde in nog diverse goede kansen om het verschil kleiner te maken.Echter is dit niet gelukt. Dus eerste helft verloren en tweede helft gelijk gespeeld. Eindstand 2-7,Het was een zware wedstrijd, nu uitrusten .

De JO09-1: Vandaag een uitwedstrijd naar Vlissingen om precies te wezen tegen Walcheren. Bij aankomst was het eigenlijk al een beetje een rommeltje geen parkeerplaatsen en veel druktes in en rond de kleedkamers.
Na uiteindelijk het veld te hebben gevonden werden we bij het begin van de warming up ook nog eens weggestuurd omdat een ander team daar moest voetballen. Kortom een zeer rommelig begin dat slecht is voor de concentratie.
Bij begin van de wedstrijd werd ook nog eens een mededeling gegeven dat de tegenstander net een geblesseerde speler had en dus maar met 5 verder moesten. Jammer allemaal en voor ons zeker als je bedenkt dat je 6 fitte spelers hebt die helemaal gewend zijn aan hun positie.
Het spel van onze kant was ook nog eens slap geen duels winnen en slordig omgaan met de kansen. Wel twee hele fraaie goals waar we allemaal heel trots op waren 1 met de felheid en doorzetten wat we woensdag trainen en 1 dat zichtbaar sporen had van de techniektraining. We kregen er helaas weer wel onnodig twee rond de oren.
Na rust veranderde er eigenlijk niets na de thee gewoon te hebben gedronken op het veld omdat er geen plaats was in de kleedkamers. Er werd van beide kanten niet echt meer veel aangezet om er nog wat van te maken dus eindigde we gewoon met een gelijkspel. 6 tegen 6 spelen en iets meer concentratie dan waren de 3 punten vast mee naar huis gegaan.
Helaas er zat niet meer in vandaag zulke wedstrijden heb je ook wel eens. Snel vergeten en op naar de volgende die we trouwens op een avond spelen vanwege de komende herfstvakantie. Prettig weekend nog iedereen. Eindstand Walcheren JO9-4  -  SJO LEBO/SVN/VVB JO9-1  2-2.

JO09-2; Apollo uit. Wederom lekker vroeg uit de veren om te gaan voetballen. We waren compleet en dat wil zeggen de luxe van 2 wissels. De eerste helft werd er veel afgewacht op elkaar en vooral de tegenstander waardoor we met dik 5-0 de rust ingingen....hier werd ik even stil van.
Waar is de drive om de bal te WILLEN hebben? Kom op, dit kunnen we met zijn allen echt beter. De 2e helft kwamen de acties zoals we het gewend zijn. Terug veroveren van de bal, omschakelen en weer in de aanval.
We hebben 3 spannende kansen bij op de goal van Apollo gehad. Helaas ging er geen in.Tevens een paar mooie reddingen van onze keepster die het nu ook niet meer uitmaakte dat de slik tot aan der oren zat.
Ze kon niet voorkomen dat Apollo nog scoorde uit een corner (omdat onze verdediging in de modderpoel bezig waren). Eindstand 7-0. 2e helft goed gevoetbald jammer van de eerste helft.

Thomas Petiet van de JO08: Wat een lekker pot voetbal.
Dat is een goede omschrijving van de thuiswedstrijd die Jo-8 vandaag speelde tegen Zeelandia Middelburg. We begonnen de wedstrijd goed met kort dekken en snel de bal naar voren. Binnen 10 minuten stonden we dan ook met 2-0 voor. Na de korte time out was het Zeelandia die het spel overnam.
We vergaten te verdedigen en onze tegenstander in de gaten te houden. Met de rust was de stand nog wel in ons voordeel maar daar was alles mee gezegd. (3-2) Na de rust golfde het spel heen en weer met kansen voor beide teams.
Het was Zeelandia die de stand gelijk trok en ging op zoek naar de 3-4. Gelukkig maakte we  opnieuw een doelpunt waardoor we weer op voorsprong stonden. Maar Zeelandia kwam weer terug 4-4. Daarna hadden beide teams nog kans op de overwinning maar zover kwam het niet. Eindstand. 4-4. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en Nathan stopte in de penalty serie nog een paar strafschoppen. De doelpunten makers vandaag waren Luuk 2x en Beau 2x.

JO7-1 had Arnemuiden JO7-2 op bezoek. Een morgen met prima voetbalweer. We gingen in het begin gelijk op en het bleef daardoor best een tijdje nul nul totdat Nick Geelhoed het eerste doelpunt scoorde.
Daarna volgden er snel nog 5 voor ons, door meerdere spelers werd gescoord. Met de rust stonden we dus al veilig. We benutten het veld steeds beter, zoeken wat meer de ruimte en laten zelfs wat technische bewegingen zien die we geleerd hebben.
Uiteindelijk was de eindstand 9-2 voor ons in het voordeel.