Jeugdwedstrijden 29 september: " trucje 44 "!

4 oktober 2018 12:30

Website Lebo

Afgelopen vrijdagavond was de 1e techniektraining, met een opkomst van 41 spelers (!). Op de wedstrijddag gelijk al "de resultaten". Helaas niet bij de JO17 en de JO15. De JO17 verloor met 5-1 tegen Zeelandia Mburg JO17-3. Met ietsje meer lef en durf zit er meer in.

De JO15 (veelal 1e jaars) kunnen voetballend mee met de tegenstander, alleen fysiek scheelt het soms 2 jaar. Toch had de JO15 op voorsprong moeten komen tegen MZC'11, maar je moet de kansen dan wel benutten. Als de tegenstander dat dan wel doet, even bij de les blijven.
De JO15 liet laatste kwartier toch zien dat er voetbalkwaliteit in het team zit en Owen een prima keeper is. Ondanks alles een 1-6 nederlaag.
John Bos: Vandaag speelde de JO12 zijn eerste thuiswedstrijd voor de competitie tegen Walcheren JO12-2. We begonnen goed aan de wedstrijd en daardoor hadden we al meteen wat kansjes. Helaas maken we voor de goal nog vaak de verkeerde keuze.
Verdedigend hadden we niets te duchten van deze tegenstander dus werd het al snel éénrichtingsverkeer. Dat resulteerde uiteindelijk in de 1-0 door Bruce. Bij vlagen ging de bal lekker rond maar als dan éénmaal de goal van de tegenstander in zicht kwam, deden we net weer verkeerde dingen.
Toch kwamen we op 2-0 door een lekker schot van Yannick. En toen Milan ook nog eens de 3-0 binnenschoot, wisten we dat het gedaan was. Na rust hebben Rick en ik geen aanwijzingen meer gegeven, puur om te zien of ze dan ook goed overspelen en goed gaan staan.
Dat werd nogal wat minder en hierdoor kwam Walcheren zelfs tot scoren. Gelukkig lieten we het niet verder komen en door weer Bruce (goed opgelet na loslaten keeper) en Yannick (slimme binnentikker uit corner) werd het uiteindelijk 5-1. Lekker hoor die 3 punten.

De JO11: EINDELIJK GESCOORD.De Jo11-1 moest dit weekend uit naar Walcheren  (Vlissingen) en daar aangekomen zagen we oude bekenden van de competitie van vorig jaar, een volledig Dames-team in roze. Toen hadden we verloren met 1-3, wat zou het nu worden? Nou, er werd in ieder geval gescoord door Noah , zodat een hele last van zijn schouders viel en dat zag je aan zijn voetballen erna.
Verder werd er ook nog gescoord door Milan, Vince, Keano, Caithlin en Kai en dat resulteerde in een onverwacht grote overwinning van 2-11. Natuurlijk werd er ook weer goed verdedigd door Roy, Sander, Chloe en Caithlin. Waarbij de reflexen van Chloe en stofzuigerwerk van Sander tegendoelpunten voorkwamen, want op het laatste wilde iedereen scoren en niet verdedigen.
We moeten niet vergeten dat een goede voorzet (overzicht) en verdedegingswerk net zo belangrijk zijn voor een overwinning. Volgende week thuis tegen SSV-4, als iedereen overspeeld en elkaar kansen gunt moet het weer lukken.

De JO09:  Na een leuke en productieve eerste avond techniektraining eens kijken of we misschien al iets geleerd hebben. Vandaag was de tegenstander Colijnsplaat. Het blijft aftasten en kijken wat de tegenstander doet en sterkte is maar vandaag alle kopjes weer de goede kant op en keihard werken voor de bal.
Dit bracht ons een goede start van de wedstrijd met de meeste kansen en doelpunten voor LEBO zijde. Wel tegen de rust aan weer even concentratieverlies met op slag van rust toch nog een tegendoelpunt.
Na rust begonnen we in mijn ogen iets te slap maar we pikten dit weer wel snel op door wat gecoacht te hebben gingen we weer als een trein. Echter verloren we toch weer wat concentratie ja dit blijft bij ons een heet hangijzer. Gelukkig stond onze keeper geen vliegen te vangen voor ons maar uiteindelijk punten te pakken ook weer wel fijn om te zien dat de sluitposten er ook vol voor gingen.
Zo streven we af op het einde van de partij en konden we gelukkig toch de 3 punten behouden. Tevreden over het spel maar iets minder over de concentratie maar wel tot het laatst geprobeerd om er toch een goed resultaat uit te slepen. Eindstand SJO LEBO/SVN/VVB JO9-1  -  Colijnsplaatse boys JO9-1  5-4.

Joan Eversdijk van de JO09-2: Vandaag Arnemuiden jo9-2G uit. Met 6 spelers op stap om te voetballen. We gingen goed van start, lekker fel en iedereen even fanatiek! We kwamen dan ook al snel op de 0-1.
We bleven goed voetballen, helaas kwam na een paar loze schoten op ons goal dan toch de 1-1. Al snel volgde de 2-1. Na de rust maakte Jet de 2-2 en dachten we dat we er al waren, niet meer aanvallen, samenspelen of  de bal terug veroveren.
In de time out gevraagd wat er niet gebeurde... gelukkig wisten de spelers het antwoord en gingen er weer voor. Er werd zelfs een ‘trucje’ 44" ( huiswerkopdracht techniektraining, kier er 2, klik hier ) door Chantal uitgevoerd.
Helaas konden we niet voorkomen dat de eindstand 5-2 werd. Lekker gevoetbald jongens en meiden, wie weet gaat volgende week de trucendoos weer open.

JO-8 speelde zijn 2e competitie wedstrijd uit bij Veere.
Bij aankomst waren een aantal spelers onder de indruk van de grote kleedkamers met wel 6 douches. Dat wordt leuk na de wedstrijd! Maar er moest eerst gevoetbald worden.
Na de warming-up en nog wat aanwijzingen begonnen we de wedstrijd met 6 tegen 6.
Tot aan de time-out hadden we het moeilijk. Zij waren gewoon veel beter. We stonden na 10 minuten dan ook met 5-0 achter. Na de time-out ging het wat beter bij Lebo.
Vlak voor de rust maakte Beau onze eerste goal.
Ruststand was 7-1. Na de rust hadden we een andere keeper op doel. Timo ipv Ailine. Dit kon omdat Nathan er vandaag niet was. Ook na de rust probeerden we onder de druk van de tegenstander te voetballen wat soms lukte.
Helaas kregen we ook nog de nodige goals tegen. Beau enn Luuk scoorden ook nog in de tweede helft waardoor de eindstand uit kwam op 14-3. Iedereen heeft hard gewerk maar deze tegenstander was gewoon een maatje te sterk.

De JO07-1: Vanmorgen de 2e competitie wedstrijd gespeeld, uit tegen SSV. We begonnen gelijk met actie en stonden al vlot op voorsprong door een doelpunt van Damien. Daarna gingen we door met doelpunten maken door Nick en Stan. Jurre, Luuk  en Quinn hielden verschillende schoten tegen voor de doellijn waardoor onze voorsprong niet in gevaar kwam.
We hebben lekker gevoetbald. Uiteindelijk hebben we met 7-4 gewonnen en onze 2e competitiewedstrijd weer met winst afgesloten. Lebo/SVN/VVB JO7-2 tegen Kapelle JO7-3. Vandaag een thuiswedstrijd onder leiding van Nico Steenblok.
We waren allemaal op tijd en na een goede warming-up en nog wat oefening gingen we enthousiast van start.
Met ons nieuwe teamlid Lars waren we met 6 spelers en konden we met 1 wissel 5 tegen 5 spelen. De eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Isa, Eric en Luca zette de teller op 5. Nurahmed deed nog een goede aanval maar deze werd door de tegenpartij goed verdedigd en zo gingen we met 5 -4 de rust in.
Na de rust waren we even afgeleid door een veertje in het veld maar daarna deed iedereen weer goed zijn best. We wisten de bal vaak af te pakken van de tegen partij zodat we nog 5 doelpunten konden maken.
Eric scoorde nog een paar keer en ook Lars en Sharon maakte nog een doelpunt. De tegenpartij kwam nog 2 keer tot scoren en nog 1 aanval werd goed gestopt door Luca. Een leuke partij met een eindstand van 10 - 6.