Kapelle wint topper

30 oktober 2023 8:45

Nieuwdorp begon deze wedstrijd afwachtend en liet Kapelle voetballen. De eerste helft speelde zich daardoor ook vaak af op de helft van de gastheren.

Kapelle voetbalde beter en kreeg wat kansen, Nieuwdorp probeerde onder de druk uit te komen en kreeg ook de nodig mogelijkheden om te scoren door van afstand het doel van Kapelle onder vuur te nemen.

Door een direct, door de scheidsrechter, toegekende penalty voor Nieuwdorp kon Nieuwdorp op voorsprong komen. Maar op aandringen van enkele spelers van Kapelle ging de leidsman naar de grensrechter van Kapelle en besloot hij na overleg zijn beslissing in te trekken. Wat toch een vreemde beslissing was.

Rust 0-0.

Na rust bleef Kapelle de bovenliggende partij, maar gaf Nieuwdorp niet op en zocht als het mogelijk was de aanval. Het duurde tot tien minuten voor tijd voordat de beslissing viel in het voordeel van Kapelle.

Kapelle mocht een corner nemen, de bal viel in alle drukte in de 16-meter voor de voeten van Jake Eversdijk die deze kans niet onbenut liet en de 0-1 binnenschoot en gelijk de eindstand van deze topper bepaalde.