Nieuwdorp 1 - Rillandia 1

8 oktober 2023 13:45

Negen uit drie!
Door de 3-1 winst op Rillandia is Nieuwdorp, samen met Apollo’69 en Kapelle koploper. Alle drie de teams zijn nog ongeslagen.

De wedstrijd tegen Rillandia had twee gezichten. Na een voorzichtig begin van beide elftallen, kreeg Nieuwdorp steeds meer de overhand. Tot zeker twee keer toe had Nieuwdorp de score kunnen openen, maar steeds stond de keeper van Rillandia in de weg.

Rillandia had ook nog een scoringskans maar deze werd niet verzilverd. Rust 0-0.

De tweede helft was koud één minuut oud of een zondagschot van Glyi Dyoka van de rechterkant plofte in het Nieuwdorpse doel. Nieuwdorp, waarschijnlijk geschrokken van deze onverwachte tegenvaller, kwam niet meer in hun spel. Onzorgvuldig, te gehaast, nee fraai was het allemaal niet.

Tot de 82e minuut. Na gerommel in de verdediging van Rillandia kopte Ruud La Grand de gelijkmaker binnen.

Zevenminuten later verdubbelde Ruud de voorsprong met een hard schot waar de keeper van Rillandia geen antwoord op had. 2-1.

In de allerlaatste fase kreeg Nieuwdorp nog een penalty en een speler van Rillandia een rode kaart. Aanvoerder Teun Rentmeester benutte dit buitenkansje en bepaalde de eind uitslag op 3-1.

Zaterdag 14 oktober Waarde uit, aanvang 15.00 uur.