Rust: 0-1
62e minuut: Kevin Zeghers 1-1
82e minuut: Jesse van Belzen 1-2
99e minuut: Jesse van Belzen 1-3

Je moet er wat voor over hebben.....In een bloedhete Spui Arena traden de spelers van Spui en Nieuwdorp aan voor hun 2e beker wedstrijd.
D"opstelling:van Nieuwdorp:
Senna; Dani, Arjan, Teun, Arne, Pieter, Gerben, Kevin; Yordin, Yordin en Nino.
Wissels: Rik, Ferhan, Julian, Jesse.

In het begin was het Nieuwdorp dat de lakens uitdeelde. De mannen uit Spui kwamen nauwelijks over de middenlijn en domme pech en een uitstekende Spui keeper stonden vooralsnog de 1-0 tot  0-3 in de weg.
Na een kwartier was het de uitstekend spelende Pieter de Vos die na een goede combinatie van Yordin en Jerzi met de schuiver de 0-1 aantekende.
De trouwe aanhang van Nieuwdorp ging er eens voor zitten en een vergroting van de voorsprong leek een kwestie van tijd. Maar helaas...Dat gebeurde niet.

Kort voor rust kwamen we zelfs 2x goed weg toen Spui 2 á 3 kansen kreeg op de gelijkmaker.

Een oude voetbalwet zegt: "Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenpartij dit wel" kwam na een kwartiertje  in de 2e helft weer uit. Na een aantal cruciale reddingen kreeg keeper Senna de bal  njet klemvast onder controle en Kevin Zeghers was er als de kippen bij om de 1-1 aan te tekenen.

Het werd steeds warmer; het tempo zakte ondanks de drink pauzes die scheidsrechter Daan van Gorp.
Beide trainers wisselden en aantal spelers. Een van die wissels was Jesse van Belzen.
Achteraf bleek dit een GOUDEN WISSEL te zijn.
Met twee doelpunten in de laastste 10 minuten ( de 1-3 na een mooie assist van Ferhab) velde hij het vonnis over Spui en bezorgt daarmee Nieuwdorp een pole postion op mbt het bereiken van de volgende beker ronde.
Een overwinning donderdag a..s. 14 september tegen Goes is genoeg; bij en gelijkspel is Nieuwdorp afhankelijk van HBS 22 - Spui.
Stand in onze poule met nog één ronde te gaan.