Nieuwdorp 1 – GPC Vlissingen 1 2-1

21 mei 2023 21:45

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen leverde voor het elftal van trainer Ronald de Jonge de eerste overwinning van 2023 op.
GPC Vlissingen bewees zichzelf hiermee een slechte dienst. Bevelanders of GPC Vlissingen worden op de slotdag alsnog het kind van de rekening met een ticket richting vierde klas.

GPC straalde nu niet echt uit dat ze voor hun laatste kans vochten.  ,,Wij hadden het absoluut anders moeten doen vandaag. De eerste tien minuten leek het er nog op dat het wel goed ging komen, maar in de tweede helft heb ik geen ploeg gezien die voor lijfsbehoud speelde. Nieuwdorp streed er wel voor. Ik ben er stil van. Triest’’, reageerde GPC-trainer Marlon Mual na de nederlaag.

Om echter alles op de slechte inzet van zijn ploeg  te steken is eigenlijk ook niet eerlijk ten opzichte van Nieuwdorp.

Een terugspeelbal bij GPC was uiteindelijk de aanleiding tot de 1-0. Goed storen van Roderiek Gakeer stelde Jerzy Traas in staat om  in de 32ste minuut Nieuwdorp aan de voorsprong te brengen.

Lang duurde de vreugde niet voor de thuisploeg, want vanaf de aftrap was het Christian Latupasinalo die GPC Vlissingen al aan de gelijkmaker hielp. Dat was ook de ruststand.

Vijf minuten in de tweede helft was het Rody Wolse die de thuisploeg aan een tweede treffer hielp. Hij krulde een vrije trap ( voorzet) in de linker bovenhoek. Dit gaf Nieuwdorp vleugels.

De verdediging met Pieter, Teun, Arjan en Dani gaf geen krimp en Ferhan had de 3-1 op zijn schoen toen hij de paal raakte.

Al met al m.i. een verdiende overwinning voor Nieuwdorp. Gefeliciteerd !

Volgende week spelen we uit tegen Noormannen. Zij staan 6 punten achter op Lewedorpse Boys en kunnen de nacompetitie niet meer ontlopen en gaan als 10e de NC in.