VC Vlissingen 1 – Nieuwdorp 1 2-2 Nieuwdorp de morele winnaar…

De ingrediënten voor deze wedstrijd waren niet om over naar huis te schrijven..
Voetballen op kunstgras: de favoriete ondergrond van VC Vlissingen.
Ook de aanvangstijd was niet zoals we dat graag gewild hadden.

Eens te meer bleek echter dat voetbal een onvoorspelbare sport is.
De mensen die verwachten dat VC Vlissingen op het kunstgras gehakt van Nieuwdorp zou maken kwamen bedrogen uit.
Met de harde wind als vriend werd voortreffelijk tegenstand geleverd.

Trainer Ronald had voor deze wedstrijd gekozen voor een opstelling met Rody Wolse als links achter en Arjan Fransse als rechts achter.
Met Teun en Jerzi centraal pakte dit best goed uit.

Al na 4 minuten was het Bingo !. Nino de Jonge kreeg aan de linkerkant goed door en zijn directe voorzet werd door Yordin de Hamer van dichtbij in het dak van het Vlissingse doel geknald.
Wat een start ! Dat gaf de burger moed.
Het  middenveld met Pieter, Bart en Janick gooide er nog een schepje bovenop en Nino, Jeffrey en Yordin zorgden er voor dat de VCV ers steeds goed op hun tellen moesten passen.

Na een kwartier kwam VCV op 1-1 door Karim Bouhaba.
Deze stand bleef lange tijd op het scorebord staan.
Na 25 minuten moest Bart zich door Rik laten vervangen.
In blessure tijd van de 1e helft werd het door Khalid El Kattach toch 2-1.

Na rust een zelfde spelbeeld. VCV had moeite met wind, veld en de fysiek sterkere Nieuwdorp verdediging.
Keeper Ruud La Grand moest een aantal keren  handelend optreden; de lat stond de 3-1 in de weg.
Met nog 10 minuten was het Nino die Nieuwdorp op 2-2 bracht.

Daar bleef het bij. Arne en Ferhan kwamen nog in de slot minuut in het veld voor de geblesseerde Jeffrey en Nino.
Een verdiend punt voor een hard werkend Nieuwdorp.