Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Jubileumboek 80 jaar SV Nieuwdorp komt er aan !! Crowdfunders gezocht !!

3 november 2022 21:45

Peter de Vos

Na een vertraging van 5 jaar gaat het dan toch gebeuren. Het manuscript van 80 jaar SV Nieuwdorp is zo goed als klaar.

Ruim 15 jaar geleden was Hans van Dam al druk bezig met het verzamelen van foto’s, verslagen en anekdotes van de SV Nieuwdorp. In 2007 had hij al meer dan 50 pagina’s kopie bij elkaar gesprokkeld. Veelal uit persoonlijke archieven van bv. Rinus Traas, Jan Polderdijk, Rinus Dekker, Kees de Kok, Leen Priester, Kees Wiskerke e.a. en natuurlijk ook uit oude Koolketters: het clubblad ( 1968-2012) van de SV Nieuwdorp.

Tot 2015 lag dit “op de plank”; er werd niets meer mee gedaan. In de aanloop van de viering van het 75 jarig bestaan van de SV Nieuwdorp kwam het idee om ( met toestemming van Hans van Dam) hierop verder te borduren en het uitbrengen van en jubileum boek weer ter sprake.

Meer dan 35 leden en oud leden ( ook van de andere SVN sport takken) werden gevraagd een stukje over hun sport carrière te maken. Daar werd bijzonder aangenaam veel op gereageerd.

Diverse SVN ers zorgden voor een karrevracht aan leuke en interessante stukjes. O.a.

Oud trainer ( Piet Puijpe); oud voorzitter ( Tammie Seijnstra); oud badmintonner ( Jan Spruit), oud secretaris ( Piet Meulpolder); oud speaker ( Co de Vos); oud spelers ( Hans van Dam; Frans de Kok; Martin de Hamer; Ronald de Jonge  enz. enz)

Ook huidige leden en leden van de andere takken ( vrouwen; jeugd; tennis; bootcamp) komen aan het woord.

Het hele boek wordt uitgebreid opgepimpt met meer dan honderd foto’s.

Nieuwdorp is een omni vereniging en heeft een rijke geschiedenis. Naast andere takken is er ook aandacht aan bv het BSC toernooi; de jeugd afdeling; het clubblad en andere neven activiteiten.

Dit bij elkaar zorgt voor een lijvig concept waar de drukker mee aan de slag gaat.

Het product ( een boek van +/- 150 pagina’s) zal als alles volgens plan verloopt op zaterdag 6 januari uitgebracht worden. De oplage is nog niet bekend.

Hoe meer er vooraf besteld worden; des te grotere oplage.

Mede door een mooie donatie van Zeeland Refinery kunnen we dit boek voor een schappelijke prijs te koop aan bieden;  n.l. €25,00 per stuk.

Crowdfunding.

Tevens is er aan dit boek een crowdfunding actie gekoppeld.

Crowd funders die 50 euro of meer doneren krijgen naast vermelding ( = facultatief) in het boek een Jubileumboek en een SVN sjaal als tegenprestatie.

U kunt een boek bestellen door een berichtje te sturen naar jubileum@svnieuwdorp.nl of persoonlijk contact zoeken met Peter de Vos.

EEN INKIJKEXEMPLAAR LIGT IN ONS CLUBGEBOUW.

Bron: Jubileumboek 80 jaar Nieuwdorp
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!