Scheidsrechter

J.J. (Ko) Heule

Accommodatie

Onbekend

Vandaag een heel erg belangrijke wedstrijd op het programma, het tweede mag het opnemen tegen Luctor Heinkenszand. De eerdere ontmoeting tussen deze twee teams liep uit op een deceptie vanuit Nieuwdorps oogpunt gezien; de wedstrijd eindigde in een onnodige en onterechte 1-0 nederlaag. Vandaag staan de periodetitel en de koppositie op het spel tussen deze beide teams, een goede reden om de messen te slijpen voor de mannen van Huib en Jaap.

Voor het eerste fluitsignaal was al vrij vlug te zien dat er heel wat mensen naar deze wedstrijd hadden uitgekeken, zo waren er heel wat mensen aanwezig die hun clubje aan kwamen moedigen op het sportpark te Nieuwdorp (van beiden ploegen). Er kwamen deze week ook al wat Facebookberichten langs in de app, leuzen als “no pyro, no party” kwamen voorbij op de smartphones van onze spelers. Deze “pyro” werd dan ook netjes verzorgd door onze wissels, die je wel om een boodschap kunt sturen.

Nadat de groene rook van het veld was verdwenen werd er afgefloten voor de eerste helft, het werd al snel duidelijk dat de thuisploeg de boventoon ging voeren vanmiddag. Het eerste kwartier was het balbezit veelvuldig aan Nieuwdorps zijde, helaas resulteerde dit nog niet in een doelpunt. Moet wel gezegd worden dat wanneer Luctor de bal had er veel dreiging vanuit de omschakeling was, zo moest Leon tot twee maal toe redding brengen op een doorgebroken speler van Heinkenszand.

De mannen uit Heinkenszand zaten er kort op en verdedigden scherp op de bal, wie ook een scherpe indruk maakte was de assistent scheidsrechter van de tegenpartij. Deze beste man maakte indruk met zijn watervlugge sprints langs de zijlijn, naast snel lopen wist hij ook nog eens bij elke gevaarlijke aanval heel snel zijn vlag te hanteren.

Dit resulteerde in een aantal vrije trappen voor Luctor, het zat de mannen van Nieuwdorp dan ook niet mee, Jerzy verdiende een penalty maar helaas werd dit anders gezien door de leidsman; de bal werd één meter buiten het strafschopgebied neergelegd. Deze vrije trap werd helaas niet op waarde geschat, na 20 minuten was er dan eindelijk een goede doelpoging; Jerzy ontsnapte aan de verdediging en wist met een hard schot de lat te vinden.

Na wat speldenprikjes uitgedeeld te hebben over en weer was het dan eindelijk raak, de net ingevallen Jasper weet met een heerlijke pass Ruud oog in oog te zetten met de doelman. Ruud faalde niet en wist in de 25e minuut Nieuwdorp aan de verdiende voorsprong te helpen.

Heinkenszand begon na dit tegendoelpunt ook meer te voetballen en het werd van beide kanten een leuke wedstrijd om te zien, zo zag Leon een kiezelharde vrije trap op de kruising belanden en kon de keeper van Luctor ternauwernood een doelpoging van Jerzy onschadelijk maken.

* Rust

Na de thee mocht Remy de goed spelende Wilmar vervangen op de Rechtsback positie, de mannen uit Heinkenszand moesten op zoek naar de gelijkmaker om nog enige kans te maken op de periodetitel. Toch was het Nieuwdorp die het initiatief weer naar zich toetrok, een kwartier na rust kwam daar dan ook eindelijk de bevrijdende 2-0. Jasper wist een corner in tweede instantie langs de doelman te schieten.

De tweede helft was hoog qua amusementswaarde zo wist Ralf een corner op de paal te koppen en maakte de scheidsrechter zijn fout goed van de eerste helft: hij gaf nu wel een penalty wat de spelers van Luctor tot wanhoop dreef, woest omringden de groenhemden de arbiter wat resulteerde in 3 gele prenten voor de mannen uit Heinkenszand.

Roderiek was de aangewezen man om dit klusje te klaren, met een beheerste trap vanaf de stip weet hij de keeper kansloos te laten. Het verzet is gebroken bij de tegenstander, zeker toen Roderiek even later zijn tweede doelpunt van de middag wist te maken na zich erg slim vrij te hebben gelopen in de 16 meter….

Na een klein slippertje achterin wist de spits van Luctor nog de eretreffer te maken, maar hier bleef het dan ook bij. De scheidsrechter vond het mooi geweest en eindigt de wedstrijd 4-1.

De mannen van het tweede konden feest gaan vieren en deden dit dan ook met verve. Kratten bier waren niet aan te slepen en nederlandse feestnummers zoals “De Clown” mochten dan ook niet ontbreken.

Volgende week mogen de mannen van Huib en Jaap thuis de jacht op het kampioenschap hervatten tegen het 2e elftal van Terneuzen.