Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Zuur puntverlies op Terneuzen voor het tweede

Terneuzen 2

1 - 1

Nieuwdorp 2

Competitie

3e klasse B

Datum

1 december 2018 13:00

Accommodatie

Sportpark De Vospit
Verseputseweg 24
4321TD
KERKWERVE
tel. 0111-450428

Op deze regenachtige / winderige zaterdag mocht het tweede aantreden tegen de tweede ploeg van Terneuzen. De mannen uit Terneuzen bezitten een plek in de middenmoot terwijl de Groen-witten uit Nieuwdorp bovenin de competitie meedraaien. Wellicht een mooie kans voor het tweede om de midweekse overwinning op Zaamslag een mooi vervolg te geven. 

De eerste kans voor de wedstrijd was dan ook voor Nieuwdorp, Juul zette goed door aan de rechterkant en wist de bal voor het doel te krijgen. Helaas kreeg de keeper de bal net op tijd voor Roel zijn voeten weggetikt en maakte deze aanval onschadelijk. 

Het spel was de eerste helft met vlagen slordig; zo werden simpele passes verkeerd gespeeld en werd er bij het geven van de eindpass de verkeerde oplossing gemaakt. Ondanks dat de weersomstandigheden en het veld slecht waren mag dit natuurlijk geen excuses zijn.

De tegenstander had ook moeite om tot goede aanvallen te komen, zo nu en dan wisten ze het de verdediging van Nieuwdorp lastig te maken met lange ballen op hun snelle buitenspelers, deze werden echter goed onschadelijk gemaakt door de verdediging. Daarnaast wist ook keeper Peter een aantal keer goed op te treden en het doel schoon te houden. 

-rust- 

Met de wetenschap dat we het windje in de rug zouden hebben begonnen we het tweede bedrijf vol goede moed. Dit resulteerde een aantal keer in goede aanvallen, echter ging het net als in de eerste helft telkens mis bij de eindpass. 

Na een aantal mogelijkheden onbenut gelaten hebbende was het dan weer de beurt aan Terneuzen, een slippertje in de verdediging werd genadeloos afgestraft door de aanvoerder van de overkantenaars. 

Het zat de Nieuwdorpers dan ook niet mee; Kevin schoot vanuit een kort genomen hoekschop de bal snoeihard op de lat en zo deden er nog een aantal hachelijke momenten op voor het doel van Terneuzen. 

De mannen uit Terneuzen voelden de bui al hangen en deden er alles aan om de voorsprong vast te houden, zo werd het spel geregeld stil gelegd door de arbiter vanwege spontane krampaanvallen.

 Gelukkig bleven we er met ons hoofd bij en wist Nino de bal klaar te leggen voor David, laatstgenoemde liet de keeper kansloos met een hard geplaatst schot. 

De tegenstander wist met een vlijmscherpe counter de weg naar het doel van Peter te vinden, echter vond de spits de binnenkant van de paal op zijn weg. 

Vervolgens was het de beurt aan de zojuist ingevallen Jeffrey, na goed doorzetten wist hij de bal langs de keeper te krijgen, helaas maakte ook hij kennis met het houtwerk. 

De resterende vijf minuten hadden uiteindelijk niets meer met voetbal te maken, zo werden er ballen mijlenver over de zijlijn getrapt door de tegenstander en vlogen de kamikaze tackles ons om de oren.

Volgende week alles thuis op Nieuwdorp, dan mogen we het tegen de nummer voorlaatst proberen: Kloetinge 4! 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!