...
64'

5e klasse 04

22 september 2018 12:30

In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen mochten we dit maal tegen Wemeldinge 2 aantreden. Een aantal van onze spelers hadden nog trauma’s van het 5-1 verlies tegen Wemeldinge 3 vorig jaar waardoor deze wedstrijd met extra concentratie gestart werd.

In de eerste helft ging het aardig gelijk op. Wel was te merken dat we iets beter afgetraind waren dan het jonge team van Wemeldinge (gemiddelde leeftijd ongeveer 18 jaar). Desondanks heeft de eerste helft helaas geen doelpunten opgeleverd. Qua kansen was bij ons Ruben Otte het dichtst bij een treffer maar hier gooide de keeper van Wemeldinge roet in het eten. Wemeldinge had ook aardig wat kansen maar de goed keepende Peter de Winter wist tot de rust de teller op 0 te houden. Ruststand 0-0.

Tijdens de rust is het strijdplan nog eens iets aangescherpt en na wat tactische verschuivingen begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Helaas had Wemeldinge het tactische plan ook goed doorgesproken waardoor al snel de 1-0 viel, kort daarna volgde ook de 2-0. Vervolgens was er voor Wemeldinge de kans om de 3-0 te maken door middel van een penalty, gelukkig voor ons wist Peter deze penalty te stoppen waardoor we er weer een beetje moed in kregen. We deden dan ook een aantal pogingen om de aansluitingstreffer te maken, het bleek echter al moeilijk genoeg om de bal van eigen helft af te krijgen, laat staan in het doel. Wemeldinge had hier minder moeite mee en schoot ook nog eens de 3-0 binnen. 3-0 was ook de eindstand.