...
72'

2e klasse E

22 september 2018 14:30

Nee, achteraf gezien zat er voor Nieuwdorp, dat thuis met 1-3 verloor van het uit Numansdorp komende NSVV, niets anders op dan de nederlaag, geleden in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, te accepteren.

NSVV, gepromoveerd uit de derde klasse, was zeker de eerste helft de bovenliggende ploeg. Fysiek waren de gasten uit Numansdorp sterk en ook voetballend waren zij beter. Nieuwdorp was zoekende en liep in feite achter de feiten aan. Toch duurde het nog een half uur voordat NSVV hun overwicht kon verzilveren. Lorenzo Pengel tikte, de door Van Aerde Sports geschonken wedstrijdbal, binnen, 0-1 Nog geen vier minuten later stond de 0-2 op het bord. Kevin vd Giesen liet keeper Ruud la Grand voor de tweede keer de bal uit het Nieuwdorpse doel halen. Nieuwdorp kon de eerste helft de keeper van NSVV niet echt in moeilijkheden brengen, zodat de ruststand 0-2 bleef.

De tweede helft had Nieuwdorp duidelijk andere plannen. Met opgestroopte mouwen werd de aanval van tegenstander NSVV opgevangen en werd de aanval opgezocht, zodat er voor Nieuwdorp enkel kansen ontstonden om de aansluitingstreffer te scoren. Maar het was NSVV dat op 0-3 kwam door Mitchell Louwerens. Diegene die dacht dat de thuisploeg zich na deze treffer had overgegeven, had het mis. Nieuwdorp bleef naar een treffer zoeken en die kwam er dan ook. In de 62e minuut scoorde Janick van As met een schot 1-3.

De resterende tijd probeerde Nieuwdorp nog van alles om dichterbij te komen, maar NSVV gaf geen krimp. 1-3 was dan ook de eindstand.

Zaterdag 29 september de wedstrijd Nieuwdorp-Serooskerke, eens kijken of Nieuwdorp dan de drie punten mee naar huis kan nemen.