85'

Mannen, 3, 5e klasse 04

29 mei 2018 19:30

Met wederom tropische weersomstandigheden (dit keer een tropische storm) mocht de ploeg van trainer Wesley Priester het altijd strijdlustige Apollo'69 ontvangen.

In de eerste 2 minuten waren beide teams wat onwennig en werden nog weinig goede kansen gecreëerd, mogelijk waren de spelers iets van slag door het op de achtergrond klinkende onweer. Om deze reden besloot de scheidsrechter het spel tijdelijk stil te leggen.

Nadat de spelers even de tijd hadden gekregen om van het mooie weer te genieten en een aantal tactische besprekingen werd het spel hervat. Kort na de hervatting waren er al snel een aantal kansen voor de tegenstander, die de goed voorgegeven ballen vol overtuiging over het vangnet wisten te werken. Daarna was het de beurt aan Nieuwdorp, een lange bal op Robbert, gevolgd door een mooie actie resulteerde in de eerste treffer van de avond (1-0). Vervolgens was het Michel die met een prachtig, voor de keerper van Apollo onhoudbaar schot de stand op 2-0 wist te zetten. Tussendoor werden een aantal wissels doorgevoerd die de taak hadden om de druk op Apollo nog verder op te schroeven. Toen was het Michey die de 3-0 scoorde, resulterend uit een voorzet van Michel die goed het overzicht wist te behouden. Vervolgens stuurde het Rik met een lange bal Robbert nog eens diep, Robbert wist met een fraaie solo actie de verdediging en keeper van Apollo te passeren (4-0). Na deze treffer viel de keeper van Apollo geblesseerd uit waardoor een veldspeler zijn plaats moest innemen. Apollo, dat aanvallend nog niet voor veel gevaar kon zorgen begon opeens los te komen, na de eerste serieuze scoringskansen kon de goed keepende Ruben het doel nog schoon houden. Daarna was het wel raak voor Apollo (4-1). Niet lang daarna werd door Apollo de 4-2 gescoord uit een corner. Toen was het voor beide teams tijd om een momentje rust te pakken, wissels door te voeren en nogmaals de tactiek te bespreken.

Na de rust waren er over en weer een aantal kansen, Apollo wist hierbij niet tot scoren te komen. De thuisploeg was hier sterker in, ?Remon kwam na een voorzet van Pieter een-op-een met de keeper, Remon bewaarde de rust en wist de actie keurig af te werken waardoor de 5-2 op het scorebord kwam te staan. Een opmerkelijk detail hierbij is dat Remon normaal gesproken keeper is en scoorde bij een keeper die normaal gesproken veldspeler is. Tot slot was het Kevin die met een afstandsschot, dat verkeerd werd ingeschat door de keeper de eindstand op 6-2 wist te zetten.