Theo vd Gruiter

Accommodatie

Onbekend

Ook wij mochten op deze koude zaterdag aantreden om het op te nemen tegen Yerseke. Niet op het eerste veld, maar op het tweede veld vanwege de verlichting. Op voorhand had de coach nog twee aankopen gedaan in de vorm van Martijn en Jurian. Dit bleken achteraf geniale aankopen te zijn.

Bij het betreden van het veld was een vrij jong Yerseke al aan het inspelen. In de beginfase van de wedstrijd bleek dit elftal ook goed te kunnen voetballen. De 0-1 lag na 10 minuten al over de doellijn. Maar daar was onze nieuw aankoop (of je kan hier ook lezen de speler die mede door de goede opleiding in het derde hogerop kon komen) het niet mee eens. Vanaf de aftrap meteen een actie naar voren, even een paar man uit spelen. Op snelheid voorbij de laatste en heerlijk magistraal afronden. 1-1. Op het middenveld voelde Koen den Hertog zich heer en meester. Een paasje breed, even een paasje diep. Even de tegenstander afstoppen. Dit ook dankzij het goede meeverdedigen van Jurian en Martijn. Achterin waren er snelle, lastige tegenstanders. Maar hier hadden wij natuurlijk een ijzersterke verdediging die hier wel raad mee weet.  Zo zag je ook de score uitlopen naar 2-1, 3-1, 4-1. Jurian scoorde een paar keer en Martijn natuurlijk. Ondertussen gooide Adriaan Mol er nog wat acties uit aan de zijkant (alla Maradona) Nog even een domper met een goed afstandsschot en we gingen de rust in met 4-2. Lekker bakkie thee en weer verder.

De tweede helft begon zoals de eerste helft. Toch na een wat mindere periode en nog een doelpunt van ons erbij ineens 5-4. Hierna moest er een speler van Yerseke met rood naar de kant. Dit kwam niet ten goede aan de wedstrijd. Het spel werd wat grimmiger, Yerseke wisselde nog een keer en Martijn werd niet opgezocht om de bal te veroveren, maar om op de benen te schoffelen. Helaas voor de tegenstander wordt hij daar niet warm of koud van. Alle tackles ontwijkend en spelend met de bal voetbalde hij rustig verder. Ondertussen waren Steef, Roel en Marius in de ploeg gekomen. Paasje op de goed spelende Roel, paar man voorbij, voorzet, altijd gevaarlijk. Hier kwam ook een doelpunt uit met een voorzet op Mark. Steef die met zijn voorzetten van de zijkant druk op de tegenstander houd en Marius die zoals altijd op snelheid met acties de tegenstander voorbij gaat. Jurian er nog in na een kwartier, Yerseke met 9 man verder na verschillende tackles op de benen van de speler en de winst was in de pocket zagen we van de zijkant. Adriaan kon gaan douchen na zijn uitstekende optreden. Met dank aan de aankopen, de verdediging en natuurlijk de rest werd er gewonnen van dit lastige Yerseke.

Man of the match: Natuurlijk Robin de Ronde die altijd stabiel en goed speelt.