...
66'

Mannen, 1, 2e klasse E

7 april 2018 14:30

De 5-3 nederlaag van Nieuwdorp in Zierikzee tegen MZC’11 was misschien onverwacht, maar kwam hard aan. Een overwinning van Nieuwdorp zou de Nieuwdorpers weer wat lucht geven en misschien wel het zelfvertrouwen opkrikken.

Het zag er allemaal in het begin zo mooi uit. Een strak kunstgrasveld en een lekker voetbaltemperatuurtje stond niets in de weg om een goed resultaat vanuit Zierikzee mee terug te nemen naar Nieuwdorp. Maar het liep anders.

Toch was het begin voor Nieuwdorp. Nino de Jonge ging op rechts goed door, trok de bal voor en Stefan van de Klooster kon in de 6e minuut de 0-1 binnenschieten. Lang kon Nieuwdorp niet van deze voorsprong genieten.

Twee minuten later lag de gelijkmaker, door een dekkingsfout, achter keeper Ruud la Grand. Ondanks aandringen van de thuisclub, was het Roderiek Gakeer, die dankzij het mistasten van de keeper van MZC’11, in de 20e minuut Nieuwdorp wederom op een voorsprong zette, 1-2. Door zwak verdedigen. Maar ook nu was de Nieuwdorpse vreugde van korte duur. MZC’11 kwam in de 26e minuut weer op gelijke hoogte, 2-1. Na een halfuur spelen werd het zelfs 3-2 voor de thuisploeg, wat ook de ruststand betekende.

De tweede helft was MZC’11 de baas over Nieuwdorp, dat af en toe tegenspartelde en zich niet zonder meer over wou geven. Maar na twee snelle doelpunten van de gastheren, in de 62e en 66e minuut, stond er 5-2 op het scorebord. Arjan Franse zette in de 77e minuut de eindstand op het bord, 5-3.

Een vervelende nederlaag die Nieuwdorp niet kon gebruiken. Maar ik heb er alle vertrouwen in, dat dinsdagavond 10 april om 18.30 uur, de ruggen worden gerecht en Arnemuiden met inzet zal worden afgetroefd.