80'
...

Mannen, 1, 2e klasse E

31 maart 2018 14:30

Nieuwdorp en Axel maakten er een spannende pot van, waarbij de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind trokken. Axel kwam op een 0-1 voorsprong, Nieuwdorp boog dat met een man minder op het veld om in 2-1, maar slikte in het laatste kwartier nog twee doelpunten, zodat met 2-3 de punten mee gingen naar Zeeuws-Vlaanderen.

Nieuwdorp startte sterk, miste na enkele minuten een dot van een kans en zag even later de door Haringman beton geschonken wedstrijdbal op de bovenkant lat van de Axel-doelman belanden.

Na een kwartier scoorde FC Axel uit het niets de 0-1, waarbij het er toch alle schijn van had dat Ivo Verstraeten in buitenspelpositie het laatste tikje gaf. Met een prachtige lob leek Martijn de Goffau de gelijkmaker te scoren, maar de bal eindigde weer op de lat. Vlak voor rust kon Martijn met rood gaan douchen. Hij werd onreglementair ten val gebracht. De scheids zag dat anders en beoordeelde een actie Van Martijn vervolgens als een natrappende beweging. Het spelbeeld van Axel-zijde veranderde daardoor niet veel.

Bij Nieuwdorp verdween met Martijn wel de nodige aanvallende creativiteit. Na rust een hard werkend Nieuwdorp. Dat betaalde zich na dik vijftig minuten spelen uit door een doelpunt van Stefan van de Klooster en vijf minuten later van Teun Rentmeester. Axel zette aan en Nieuwdorp moest met man en macht verdedigen. Te vroeg werd de gelijkmaker geïncasseerd. Verstraeten scoorde na zeventig minuten zijn 2e en ca. 10 minuten voor tijd zijn 3e doelpunt van de middag.

Daarmee waren de druiven zuur voor Nieuwdorp. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

Door afwezigheid van René deze keer een fotoreportage gemaakt door dhr. van Meurs van F.C. Axel, waarvoor onze hartelijke dank!