68'
...

Mannen, 1, 2e klasse E

28 april 2018 14:30

Een dag na Koningsdag werd de wedstrijd Nieuwdorp-Terneuzense Boys een (Konings)drama voor de thuisploeg. Het leek wel een vrijmarkt, zo goedkoop kwamen de gasten uit Terneuzen aan hun doelpunten. De Nieuwdorpers kregen een 1-5 nederlaag te slikken.

Terneuzense Boys had de driepunten hard nodig, maar ook Nieuwdorp kon de punten heel goed gebruiken. Eigenlijk van de aftrap af waren de intenties van de Oranjehemden al duidelijk en had Nieuwdorp moeite om de eigen organisatie op orde te zetten.

Het duurde dan ook niet lang of de score werd geopend. In de 12e minuut kwam Terneuzense Boys op voorsprong en dat werd nog erger, want acht minuten later was het, na slecht verdedigen, weer raak, 0-2.

Kon Nieuwdorp nog iets terug doen? Jawel, wie anders dan Teun Rentmeester kopte, na een voorzet van Roy de Smit in de 25e minuut, de aansluitingstreffer binnen, 1-2.

Helaas werd het voetbal van de thuisploeg er niet beter op en in de 29e minuut werd de ruststand bepaald, 1-3.

De tweede helft was het spel van Nieuwdorp niet veel beter dan in de eerste helft. Veel passes kwamen niet aan, misschien iets te veel individuele acties en verdedigend klopte het ook niet altijd.

Dat bleek wel toen er gemakkelijk werd gescoord, in de 36e minuut werd het 1-4.
Maar het drama was nog niet over, de gifbeker moest helemaal leeg.
De wedstrijdbal, geschonken door KUZEE Autowaspark, verdween in de 68e minuut voor de vijfde maal in het doel van Nieuwdorp.
Dit bleek gelukkig de laatste treffer van de middag te zijn, zodat Terneuzense Boys verdiend de driepunten naar Terneuzen mee kon nemen en Nieuwdorp stof tot nadenken gaf na deze 1-5 nederlaag.