Even iets rechtzetten

4455 AX
Nieuwdorp Zld
tel. 0113-613249

Na de misstap vorige week tegen Axel, 2-1 verlies nu 4-2 winst thuis tegen Oost-kapelle. Nieuwdorp speelde bij vlagen goed voetbal, maar niet altijd. Vandaag werd het foutje van vorige week rechtgezet.

Nieuwdorp speelde de eerste helft rommelig, wisselvallig en soms onzeker, maar dat nam niet weg dat de jarige Roderiek Gakeer al in de zevende minuut zichzelf een cadeautje bezorgde door Nieuwdorp op een 1-0 voorsprong te zetten. Oostkapelle probeerde na deze treffer de gelijkmaker te maken en kreeg daar ook enkele mogelijkheden voor. Het werd in de 31e minuut 1-1 door een dekkingsfout in de verdediging van Nieuwdorp. Enkele minuten later was het wederom prijs voor Nieuwdorp. Wie anders dan Teun Rentmeester zorgde voor 2-1 en in de slotminuten van de eerste helft kopte Jean Paul van As de 3-1 binnen.\

De tweede helft voetbalde Nieuwdorp naar behoren. Men vond elkaar beter en op het middenveld werd “gevochten” om de bal, dat het wel eens mis ging is logisch.

Martijn de Goffau bracht Oostkapelle de genadeslag toe. Na goed doorgaan aan de rechterkant omspeelde hij de keeper van Oostkapelle en schoof de bal in het lege doel, 4-1. Dat er in de 84e minuut nog gescoord werd door Oostkapelle was voor de statistieken. Het bleef tot het eindsignaal 4-2 voor Nieuwdorp en door deze uitslag staat Nieuwdorp op een keurige gedeelde tweede plaats achter koploper De Meeuwen uit Zoutelande.

De wedstrijdbal werd geschonken door Bouwcenter Logus Vlissingen.