78'

Mannen, 1, 2e klasse E

28 oktober 2017 14:30

Op de dag dat veel wandelaars en legermateriaal de Mallardmars van het Bevrijdingsuseum van Nieuwdorp naar het monument op de Sloedam aflegden, mochten de voetballers van Nieuwdorp en Arnemuiden hun eerste treffen in deze competitie spelen.

In het verleden zijn deze wedstrijden altijd een beleving geweest. Niet altijd door goed voetbal, maar zeker wel door een hoog amusement en spanningscijfer. Zo ook deze wedstrijd. Nieuwdorp begon sterk. Had de vervelende harde wind tegen maar men kon elkaar goed vinden. Zo kon Janick van As na goed samenspel in de 10 de minuut Stefan van de Klooster in scoringspositie brengen.

Die liet dit buitenkansje niet glippen en kon onhoudbaar voor de keeper scoren (0 – 1). Het leek wel of dit doelpunt het teken was om de teugels wat te laten vieren. Het gaf Arnemuiden de kans om zich te herstellen en dat resulteerde na een goede combinatie, afgerond door een voor Ruud onhoudbaar schot op doel, in de gelijkmaker ( 1- 1).

Ondertussen had de overigens goed leidende scheidsrechter een gele prent laten zien aan Martijn de Goffau, die zelf een aantal maal onbestraft was neergehaald, te fel een duel aanging.

Na een sterk eerste kwartier in de tweede helft zakte Nieuwdorp weer wat terug en kon Arnemuiden wat offensiever worden. Echter zonder keeper Ruud LaGrand in problemen te brengen.
Stefan van de Klooster vuurde tot tweemaal toe in de 60ste minuut snoeihard met scherp, echter vingertoppen van de keeper en nèt over als resultaat.

In de 78 ste minuut kwam gelukkig toch de beloning. Een corner van de pas ingevallen Roy de Smit belandde achter in het doelgebied en werd een prooi voor Kevin van Iersel, die keurig inkopte (1 – 2). De definitieve knock out werd gescoord in de laatste minuut door Martijn de Goffau na een snelle uitval (1 – 3).

Het hele elftal stormde naar trainer Huib Meerman om hun vreugde met hun trainer te delen. Uiteraard werd interim trainer Romeo van Aerde niet vergeten. Een terechte overwinning in een nog ongeslagen reeks verdiend een complement aan spelers ,beide trainers en hun begeleiding.