87'
...

Mannen, 1, 2e klasse E

21 oktober 2017 14:30

Nieuwdorp gaf de goede seizoenstart een passend vervolg tegen Zwaluwe. Echt vanzelf ging dat aanvankelijk niet. Voor rust liep het bij de thuisclub nog niet echt soepel, ging van een iets beter Zwaluwe meer dreiging uit, maar ging Nieuwdorp wel met 1-0 de rust in.

Een jagende Janick van As bracht na 20 minuten een verdediger en de doelman van Zwaluwe zwaar in de problemen, prikte de bal naar de geheel vrijstaande Stefan van de Klooster, die de bal maar in het lege doel hoefde te plaatsen.

Vlak voor rust ontsnapte Nieuwdorp aan de gelijkmaker. Eerst nam een Zwaluwe-aanvaller te veel tijd om af te drukken, vlak daarna nogmaals toen de bal rakelings voorlangs gekopt werd.

Na de thee een voor Nieuwdorp alleraardigst kwartiertje. Eerst draaide Roy de Smit de bal uit een hoekschop rechtstreeks in doel (2-0) en vijf minuten later scoorde Stefan zijn tweede van de middag, na een perfecte voorzet van Martijn de Goffau (3-0).

Toen Martijn 10 minuten later zelf de 4-0 scoorde was het pleit beslecht. Vreemd genoeg verslapte vervolgens de concentratie bij Nieuwdorp, vergat het te voetballen en verdedigde het niet echt scherp meer.

Zwaluwe nam het heft in handen en scoorde snel de 4-1. Zwaluwe raakte de lat nog en zag een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden. Enkele minuten voor tijd werd het 4-2. De punten bleven in Nieuwdorp.