75'
87'
Michey Klaassen (vrije trap)

28 januari 2017 13:00

Vandaag een nieuwe oefenwedstrijd op kunstgras en wel tegen reserve derde klasser RCS 2. SVN begon zwak aan de wedstrijd nadat het vanaf de aftrap dreigend was op de linkerkant. RCS had het initiatief en werd veel gevaarlijk.

Het is dat Leon goed keepte en uitgroeide tot man of the match aan de kant van Nieuwdorp. Toch kon hij niet voorkomen dat het 1-0 werd uit een corner. Notabene een verdediger die mee naar voren was gekomen bleef ongedekt. Voor rust werd het ook nog 2-0. Het middenveld werd overlopen door menig RCS speler die de combinatie zocht met de aanvallers.

In de rust zorgde Jaap en met name Frank voor een goede peptalk, omdat het echt beter moest. De instelling van vele Nieuwdorpers was niet optimaal en dit moest veranderen.

Na rust gebeurde dit. Een aantal omzettingen in de opstelling zorgden voor meer dreiging naar voren. Robin Franse werd diep gestuurd. Dit keer zat er een verdediger tussen maar hij heroverde de bal en werd vervolgens neergehaald in het zestienmetergebied. De penalty werd benut door Pascal: 2-1. Daarna zette SVN door. Helaas werden er ook een aantal kansen gemist. Hierop volgde een mooie aanval met een assist van Jerzy en Nino die koelbloedig afrondde.

Na de 2-2 was ook RCS op zoek naar de winst. Het kwam ook op een 3-2 voorsprong vlak na de gelijkmaker. Uiteindelijk bleef Nieuwdorp er in geloven. Er werd in de laatste fase ook veel gewisseld. Helaas was Bart in de eerste helft al geblesseerd afgehaakt. In de tweede helft waren dat de gebroeders De Jonge.

Een paar minuten voor tijd werd het toch 3-3. Jerzy zette een goede actie in wat leidde tot een vrije trap. Vanaf ongeveer 18 meter werd er door Michey op doel geschoten. Met wat geluk werd de bal van richting veranderd waardoor de keeper in de verkeerde hoek lag.

3-3 was de eindstand van een slordige wedstrijd van Nieuwdorpse kant. Donderdag staat er nog een oefenwedstrijd tegen Patrijzen op het programma. Daarna volgen een aantal belangrijke wedstrijden.