Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 03

1 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Ronald Timmerman

Zou het lukken om twee keer in één seizoen te winnen van de regerend kampioen in onze klasse? In Koudekerke wisten we in de eerste ontmoeting met 1-2  te winnen. De mannen waren klaar voor een tweede stunt.

Binnen de minuut lag de bal al in het net. Helaas voor ons lag de bal achter Ruben Otte. Hij was kansloos op dit van richting veranderde schot. Niet lang daarna een voorzet richting de tweede paal. Gelegenheidsrechtsback Ziggy Raas was zijn man ‘ff’ kwijt en zo stond het binnen vijf minuten 0-2.

We moesten dus in de achtervolging. VCK was eerlijk gezegd goed op stoom. Ruben moest regelmatig handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. Gelukkig lukte dit en we probeerden in de rust met enkele omzettingen een nieuw aanvalsplan neer te leggen.

Dit lukte op zich vrij aardig. In eerste instantie kregen we nog geen grote kansen, maar we speelden in elk geval op de helft waar wij moeten scoren. We komen er een aantal keer aardig door, creëren uiteindelijk een aantal goede mogelijkheden, maar scoren doen we niet.

VCK doet dit wel. Een tien minuten voor het einde valt de bal net over Frank van de Bliek precies voor de spits van VCK. Deze weet wel raad met deze kans en verschalkt onze keeper met een boogbal. 0-3 eindstand.