Scheidsrechter

Ronald Timmerman

Accommodatie

Onbekend

Het verlies van vorige week en het doelpuntloze gelijkspel tegen Lebo 3 eerder deze competitie waren genoeg ingrediënten om scherp aan de aftrap te staan. Alle shirts van het nieuwe tenue (waarvoor dank aan de sponsors) konden gelijk worden gebruikt door de brede selectie.

De eerste helft was niet heel erg sprankelend. Er werden met name duels op het middenveld uitgevochten. Doelman Rémon onderscheidde zich in positieve zin door een 1 op 1 situatie te winnen. Verder probeerden de strijders van het derde het doel van Lebo een aantal keer van afstand te bestoken.

Dit alles leverde niets op totdat een keurige voorzet subtiel werd verlengt door Mark Heijstek, om zo Coen Taal een niet te missen kans gaf. Deze 1-0 voorsprong was direct ook de ruststand.

Na de rust een derde met een heel aantal verse krachten. Ralf Kole begon het wat op z'n heupen te krijgen en verzorgde eerst een keurige assist op Corné Minderhoud. De in de rust ingevallen spits kopte onhoudbaar binnen. Het hoogtepunt aan Nieuwdorp-zijde volgde kort na de 2-0. Ralf mocht opstomen vanaf het middenveld en hem werd verrassend genoeg geen stroobreed in de weggelegd. Vanaf een meter of 20 krulde hij vervolgens de bal perfect in de verre hoek (3-0).

Wie dacht dat de wedstrijd toen gespeeld was en alvast een plekje aan de bar heeft opgezocht, heeft toch nog heel wat gemist. Lebo 3 stroopte de mouwen op en bij de mannen van het derde waren de gedachten wellicht al bij de supporters die aan de bar zaten.

Eerst moest Robin de Ronde aan de noodrem trekken, waarna scheidsrechter Timmerman onverbiddelijk naar de stip wees. De penalty werd onhoudbaar binnen geschoten. Een aantal minuten later verhoogde Lebo de druk op de goal van Rémon. Dit resulteerde enkele minuten voor tijd zelfs in de 3-2. Gelukkig bleef het hierbij en konden we drie punten bijschrijven.