Zwaarbevochten, maar verdiende overwinning

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse B

10 december 2016 14:15

Scheidsrechter

Ronald Timmerman

Vanmiddag, 10 december, op een grauwe middag speelde SVN 2 een thuiswedstrijd tegen SKNWK 2. Na de nederlaag, vorige week bij Krabbendijke, moest er gewonnen worden om de tweede plaats te behouden voor de winterstop.

SVN begon stormachtig en na 5 minuten had het 2-0 kunnen en misschien wel moeten staan, maar deze kansen werden nog niet benut. David, overgekomen van het eerste, voetbalde een goede eerste helft en ondersteunde het middenveld. Na een kwartier kreeg Jurian een grote kans uit een rebound na een schot van Michey. Helaas schoot hij over.

SVN was de bovenliggende partij en probeerde vooral met aanvallen over rechts een opening te forceren. Toch was het Robin Franse, die door een mooie steekpass van Jurian, de diepte in werd gestuurd over de linkerflank. Eerst vond hij de keeper op zijn weg maar in de kluts kon hij het nog eens proberen. Of de bal al helemaal over de lijn was toen Michey het laatste zetje gaf is de vraag, maar de twijfel werd weggenomen en het doelpunt toegekend aan Robin Franse.

Vlak voor rust kreeg Michey echter nog een grote kans na een goede voorzet van Jurian. De keeper, de beste man van de kant van SKNWK, stopte wederom deze inzet en voorkwam erger voor zijn ploeg.

Na de rust begon SVN wat rommeliger en na een kleine 10 minuten viel een hoge bal tussen 2 verdedigers. Waar Robin de bal niet raakte kwam de bal ongelukkig op de voet van Sjoerd die daarbij zijn eigen doelman passeerde:1-1.

Alle zeilen moesten dus worden bijgezet. Invalbeurten van Bart, Rik en Ruben moesten SVN 2 aan een overwinning helpen. Nieuwdorp zocht de aanval maar het spel was te traag en de bal werd van achter te lang rondgespeeld. Waar de moed in de schoenen zakte bleef Nieuwdorp toch hard werken voor de 'verdiende' overwinning.

In de 82e minuut was het eindelijk raak. Ruben werd in de diepte gestuurd waarna hij het overzicht bewaarde en Michey op de penaltystip zag staan. Michey koos beheerst de hoek voor 2-1. Nu was het zaak om de voorsprong vast te houden. Nieuwdorp bleef aanvallen en was gevaarlijk met een aantal corners die in de kluts werden weggewerkt. Ook afstandschoten verdwenen niet tegen het net. Jasper probeerde het vanaf een meter of 18, maar het was wederom de keeper die erger voorkwam.

Een zwaarbevochten overwinning, maar wel een verdiende, voor de ploeg van Jaap de Vos.