...
86'

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse B

3 december 2016 14:30

Met een heerlijk weertje op het zeer matige kunstgrasveld bij Krabbendijke werd er door het tweede gezocht naar opnieuw 3 punten. De heenwedstrijd was met 2-4 verloren gegaan tegen de nummer 3 van de competitie. Ook deze middag zou het geen makkelijke middag worden en dat bleek.

Vanaf de aftrap probeerde Nieuwdorp grip op het spel te krijgen, maar al snel counterde Krabbendijke een paar keer gevaarlijk naar voren. Leon moest 2 keer redding brengen om een vroege achterstand te voorkomen.

Nieuwdorp kreeg geen grip op de wedstrijd vanwege slordig balverlies. Ook had het moeite met de omschakeling, omdat Krabbendijke snel hun diepe spits zocht die op zijn beurt de snelle linksbuiten bediende.

Na een minuut of 20 viel de 1-0. Uit een vrije trap, gegeven voor een handsbal, werd de bal hard langs de muur tegen het net geschoten. Een minuut of 10 later werd het 2-0. De slordigheid aan Nieuwdorpse kant werd afgestraft met een diepe bal op de rechtsbuiten die koelbloedig de bal langs Leon schoot. Voor rust werd het nog wel 2-1. Een penalty na wederom een handsbal werd benut door Martijn.

Na rust behield Nieuwdorp de slordigheid en in plaats van de rust te bewaren werd het drukker en drukker richting het doel van Krabbendijke. Na een goede actie van de spits van Krabbendijke kregen zij opnieuw een vrije trap op een meter of 20. Ditmaal krulde de bal over de muur: 3-1.

De aansluitingstreffer volgde snel na een goede aanval over de rechterflank. De bal werd teruggelegd en Pascal schoot met een beheerst afstandschot 3-2 binnen. Er werden meer en meer risico's genomen door Nieuwdorp wat niet resulteerde in goed voetbal, maar 5 minuten voor tijd viel toch de bevrijdende 3-3. Jeffrey pikte een lange voorzet van rechts uit de lucht en tikte 3-3 binnen.
Helaas kon Nieuwdorp 2 niet lang genieten van de gelijke stand. In de 86e minuut werd het 4-3 waar eerst Leon nog redde, was het raak in de rebound.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SKNWK op het programma. Er zal dan weer gewonnen moeten worden om de tweede plaats te blijven vasthouden.