5 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Belzen, B. van

Zaterdagmiddag 5 november stond voor 't tweede van de SVN een uitwedstrijd op het programma en wel naar Heinkenszand. Het veld lag er niet al te best bij, mede door de hoeveelheid zand die de Gemeente Borsele erop had gestrooid.

We begonnen slordig aan de wedstrijd en de linksbuiten van Heinkenszand kreeg een aantal kansen. Al vroeg in de wedstrijd werd er niet kort gedekt waardoor Heinkenszand vanuit het middenveld de bal diep kon spelen en ook voor kon geven. Ook de verdediging kwam te laat en dus stond er 1-0 op het scorebord.

Na een kwartier voetballen kreeg Nieuwdorp eindelijk wat meer grip op de wedstrijd. Door goed voebal over de flanken werden ook de eerste kansen gecreërd. Onze aanvallers wisten daarop nog niet te scoren. Na een klein half uur veroverde Nieuwdorp de bal op de vijandelijke helft waarna Ruben 1-op-1 op de keeper ging. Hij omspeelde de doelman en werd daarbij neergelegd. De scheidsrechter paste de voordeelregel toe zodat Nino de 1-1 kon binnenschuiven. Net voor rust was er een goede aanval over de rechterflank. Door hard werken van Jean-Paul kwam Michey in balbezit. Hij bediende Nino: 1-2.

In de rust een aantal tactische verbeterpunten van Jaap en 2 wissels. Na de rust was het al snel de ingevallen Jurian die na een indirecte assist van Jean-paul 1-3 binnenwerkte. Ook tekende hij nog geen vijf minuten later voor 1-4. Een diepe bal die goed viel voor de linksbuiten van Heinkenszand resulteerde in 2-4. Het leek even spannend te worden, maar na even druk uitoefenen op de defensie maakte Jasper er 2-5 van.

In de tweede helft werden er ook veel kansen gemist. Pieter en Jean-paul zorgden voor goede aanvoer, maar dit werd vaak niet goed afgerond. De 2-6 kwam uit een penalty. Nadat Nino over de knie ging benutte Pascal de toegekende strafschop. Later bepaalde hij de eindstand op 2-7 door een afstandschot na een goede inspeelpass van Jean-Paul. Volgende week is WHS de tegenstander op Tholen.